Нормальний процес старіння і сенс рішень в кінці життя.

8
0

     Процес старіння, ведучий до прогресуючого згасання функцій організму, і як результат до неминучої фізичної смерті - це таїнство, яке є справою всього життя.

     Спроба приховати старіння “підтяганням” шкіри особи методами пластичної хірургії або пересадкою волосся, як і благородніші зусилля людей протистояти фатальній неминучості смерті.

     Завжди є щось трагічне  в передчасній смерті від нещасного випадку, рака, серцево-судинних захворювань або СНІДУ. У нашому суспільстві смерть в сорок, 50 або 60 років вважається передчасною. Немає більшої радості для лікаря, чим вирвати  не стару ще людину з обіймів смерті. 

 

Чи Можна уникнути процеси старіння?

Напевно, проте думати, що ми абсолютно безсилі перед процесом старіння, основні профілактичні заходи можуть бути наступні :

1.       Християнські ази браку.

2.       Відмова від паління, алкоголю.

3.       Низькокалорійна дієта з високим вмістом рослинних волокон.

4.       Збереження ідеальної ваги тіла з мінімальною кількістю жиру.

5.       Споживання овочів, з вітамінними добавками, що підвищує життєвий 

           тонус.    

6.       щоденний прийом аспірину 0,5. (досвід українських і закордонних фахівців)

7.       Періодичне обстеження лікарем на предмет виявлення гіпертонії, діабету, рака і високого вмісту холестерину. При виявленні одного з цих захворювань добивайтеся інтенсивного лікування і строго слідуйте медичним розпорядженням.

        Дієта з низьким змістом жиру знижує як ризик серцево-судинних захворювань, так і ризик розвитку рака. Зайва вага привертає до підвищеного кров'яного тиску і діабету, які самостійно ведуть до зменшення діастоли, (періода розслаблення серця, імітуючи старіння). Навпаки, зниження ваги і регулярні вправи відновлюють час розслаблення шлуночків серця і можуть значно уповільнити процес старіння  серцево-судинної системи.

     Аспірин здатний уповільнити деякі реакції на молекулярному рівні. Ефективність вітамінних комплексів  все ще знаходяться в процесі вивчення. Зрозуміло, рекомендується вживати сирі овочі в достатніх кількостях.

 

Як відноситися до  процесу  старіння?

 Раптовості від того, чи веде людина здоровий спосіб життя чи ні, він неминуче стикається з перспективою фізичного і психічного згасання. Старість -  це той час, коли більше всього потребує тепла, любові і підтримки членів його сім'ї і друзів. Молодим слід пам'ятати, що життя людини на цьому світі недовге і не забувати Всевишнього і в дні своєї юності. Вищою нагородою людині в старості його є свідомість того, що життя він прожив вірно служивши Богові і людству.

     Заперечення старіння і смерті не можуть їх відвернути. Реальність смерті є визначальний у філософії і лежить в основі психологічного  розвитку людини. Той, що живе сьогодні  повинен пам'ятати, що його обов'язково торкнеться старість, а врешті-решт і смерть.

     Одкровення Боже ясно говорить, що Бог позбавив людину безсмертя в його фізичному тілі. Ця ідея добре відображена на фресці капели Сікстинській в Римі, де Мікеланджело описав гріхопадіння Адама і Єви і вигнання їх з Едему. Зліва від головної сцени вигнання з райського саду представлена інша сцена, що зображає само гріхопадіння. Священне Писання учить, що смерть неминуча, оскільки вона є плодом людської гріховності.

     Хоча і наука і Біблія підтверджують, що смерть неминуча, пізнати дійсне значення смерті за допомогою однієї науки неможливо! Атеїстичний екзистенціаліст Жан Поль Сартр будує свою філософську систему відштовхуючись від ідеї абсурдності людського  життя, яке закінчується безглуздою смертю. Але Біблія учить, що смерть - це Божа кара за гріховність людства і перемога над гріхом і смертю можлива, і досягається  через спокутну жертву Христа. Його мученицька смерть на хресті і чудове воскресіння з мертвих дарувала нам надію на безсмертя. Разом з даними науки, що віщають неминучість старіння і смерті, християнин вірою приймає рятівну жертву Ісуса Христа і прийнявши її як ніхто інший осягає сенс і радість людського буття на землі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!