Про журналітуток, демагогів та закарпатський Вікілікс

3
0

Майже всі журналісти, готуючи матеріали для того чи іншого ЗМІ, "підлаштовуються під їх формат". Майже усі власники ЗМІ політично та економічно залежні, тому намагаються принаймні не сваритися з тими, хто їх "підгодовує". А в переважній кількості вони не тільки замовчують негативну інформацію про своїх "годувальників", а й демонстративно вилизують їм гузно. При цьому жоден ще не назвав себе журналітуткою. А коли їм це говориш в обличчя, готові закидати тебе камінням.

Закарпаття не є винятком з цього правила. Вже рік слідкую за регіональним інформаційним простором. Чув багато принципових позицій від відомих журналістів: "Я би ніколи не зв’язувався з Тим-то й Отим-то, бо він тааакий негідник". Але як виходили їх статті в абсолютно незаангажованих "Старому замку" та "Ріо", так і виходять. Багаторічна інформаційна епопея з прокурором Малиничем дуже яскраво вказує на авторитетність світил закарпатської журналістики. Замість того, щоб довести свої "непорушні принципи", та домогтися відставки, чи хочу б догани епатажному прокурору, тепер сам прокурор засипає журналістів позовами.

Журналістам немає коли відстоювати свої переконання, бо вони зайняті дріб’язковими міжусобицями ( http://www.mukachevo.net/ua/news/view/36267-вертеп-–-інформаційна-жертва-(фото)   http://www.mukachevo.net/ua/news/view/36328-відповідь-василю-бедзіру-на-його-інформаційну-жертву ). Після міжусобиць вони збираються "за круглим столом поговорити про етику, професіоналізм, колегіальність, продажність та інші речі". Відомо, якщо мудрі люди збираються разом, щось обговорюють, а результат незрозумілий, це називається демагогією.

До чого я веду? В тому, щоб зробити свій регіональний WikiLeaks, навіть друкований, немає ніяких перепон. За 500 гривень можна надрукувати 1000 примірників газети, хай і не найкращої якості. Кожного тижня будь-який журналіст про....ає (для цензури - проїдає) не менш ніж 50 гривень. Думаю, на Закарпатті знайдеться десяток журналістів, відомих своєю показовою "принциповою позицією".

Скинулись, ось і маєте де себе проявити. Повірте, якщо ви зробите газету, яка принципово буде висвітлювати правдиві, чесні новини, невдовзі ви зможете на ній заробляти, і звільнитися зі своїх "незаангажованих ЗМІ". Якщо не почнете розміщувати там джинсу:). Я вже мовчу про соціальні мережі, які можуть суттєво просунути закарпатський Вікілікс. Що міг би стати прикладом для решти регіонів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!