Щоденник другої літературної школи (І-ІІ дні)

8
0

Літературна школа, організована літклубом "Маруся" стартувала. Цьому на заваді не зміг стати холодний дощ, хиткий навісний місток через Тереблю від якого тремтіли коліна. Я порушуючи всі правила вперто пробував дивитись вниз про що жалкував кожного разу. Мені не зашкодило навіть спізнення, добирався власним авто і по іронії долі заблукав у власному краї( на відміну від інших учасників, що прямували з Воловця.

Цього року літературна школа проходить не в наметах. Учасники розмістились на базі навчального комплексу Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, що поблизу озера Синевір. В самому серці Карпат, в Міжгірському районі на березі бурхливої річки, незважаючи на проливний дощ з посмішками "школярі" їли гарячий борщ і приглядались один до одного.

В перший день літшколи учасники перезнайомившись один з одним пройшли тренінг Марії Придьми та розказали про себе викладацькому складу. Завен Баблоян провів першу лекцію «Книжковий ринок в Україні».

А ввечері, на веранді "милуючись" нескінченним водним потоком з неба учасники ділились враженнями першого "навчального" дня, хтось розпочав літчитання в кімнатах, хтось дискутував, хтось слухав роздуми лекторів.

Зранку ніхто не проспав і опісля сніданку всі учасники вже звично розташувались за прямокутним:) столом на тренінги Зевена Баблояна «Як видати книгу. Співпраця з видавцями» та стронґовського «Літературний менеджмент». Також відбулась дискусія «Сучасний літературний процес: тренди і тенденції» та лекція «Як молодому автору стати відомим» Олександра Гавроша. Після обіду учасники літшколи відправились на екскурсію до найближчого села Колочава з відвідуванням місцевих музеїв, пам’яток культури, дерев’яних церков. Попереду  тренінг «Книжковий дизайн: що, як і навіщо» стронґовського.

В побуті все теж на належному рівні. Вдалося знайти не лише мобільний зв’язок від life) та Київстару, але і більш-менш інтернет, щоправда на вулиці. Погода другого дня теж радує, сонячно, інколи насувають хмари. Трохи походив по околицям - краса.

Кімнати відпочинку теж на рівні - чисто та затишно. Кухня - смачна, працівники - привітні, повітря - чисте! Організаторам 5+

Цікавим виявився факт розказаний Олександром Гаврошом. Виявляється теперішній керівник закладу - веселий та приємний чоловяга до пенсії був начальником слідчого ізолятору. Неповтікаємо значить)

 

P.S.Фото тимчасово додати не можу, не вистачає потужності каналу мережі. Буду з цим щось робити.

P.P.S. – більш детально про літшколу - http://marusia.org.ua/prohrama-ii-litnoji-literaturnoji-shkoly/

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!