В кінці року прийнято підбивати підсумки.

5
0

В кінці року прийнято підбивати підсумки.

Спробуємо зробити це й ми-захисники безпритульних тварин міста Мукачева.

Пишатись нам нічим .

Як і в більшості випадків  нашого буття  ,номенклатура перемагає з великим рахунком . Номенклатурі  набагато легше бути просто гвинтиком системи, незважаючи на сумління, ( Сумлінняетична відповідальність за свою поведінку перед  оточенням.)тим паче ,коли це приносить деякі фінансові дивіденди.

А зараз по суті:

Нами ,тендітними дівчатами,завезено  більше 3000 кг.    корму . Прилаштовано понад сотню песиків до нових хазяїв.

Й вагу згодованих нами кормів , варто збільшити  на порядок ,зважаючи на ті перепони з якими ми зштовхувались  і ( не дивуйтесь ) зштовхуємось  й зараз при намаганні не дати псам здохнути від голоду.

Але, все-таки рік не пройшов марно . Ще рік тому, ніхто,окрім деяких клінічних  твариноненавистників ,не знав місце масово катування голодом, та тортур тварин . Зараз ця адреса невідома тільки байдужому . Й методи поводження з тваринами змінено  «координально» , з варварського на метод маскованого винищення. Як і рік тому ,тварин відловлюють в час ,коли діти йдуть до школи,як і рік тому ,відловлюють саморобними засобами ,які травмують тварин,хоч в кузові «тваринокатувальні»,кажуть,є сертифіковані засоби відлову.

Собаки й  їх захисники  дістали нового «друга» -старуху  Шапокляк , яка  бореться не за грош , а за ідею . Її  б енергію  й в раціональне русло ,як колись мудрував Райкін…

Дійшло до абсурду,майстер комунгоспу керує всім ,що відноситься до сфери регулювання популяції безпритульних тварин в місті . Може й так потрібно вчинити,віддати все фінансування  ветслужби міста в руки майстера , вона й так вирішує все - й про карантин, й про всі інші запобіжні заходи,щоб захистити мешканців міста від сказу у випадку коли якийсь  котяра в чернівецькій області вкусить якусь пані  .

Про приємне , приємне оку…

Територію облаштували гарно (не ми). Якби ще змінити песиків  на чучела ,або на манекени, то б картинка взагалі була б чудовою . Можна запозичити досвіт в курортних кримчан, створити фон з дірками для голів перевіряючих ,хоч з   винаходу   «фото шопу» й це вже непотрібно. Чиновники всі свої зусилля кинули на  вигляд «притулку» ,влаштували піар акцію з чисельних публікацій та відео репортажі . Досвід  совєтцьких часів ,видно й досі в пошані …

Й далі всі ті ж окозамилювальні махінації,всі ті ж схеми. Сонце обертається навкруги Мукачева ,бо закони природи тут не діють, тут діють закони номенклатури.

Хочеться іноді ривати на сльози, від тої несправедливості й тої байдужості ,що підстерігає нас під кожним кабінетом , але ми жіночки хоч і слаба стать - зате  ніякий чиновник не змусить нас відступитись.

Чиновник - стережись!

Кожна перепона вчить нас  , заставляє мислити раціонально ,знайомитись з законодавством,знаходити  знайомства серед однодумців  в інших регіонах та країнах . Вивчати досвіт інших захисників тварин.

Нам лише рік,але цей рік багатому нас навчив й ми все ще вчимось.

Чиновник - стережись!!!

 

 

П.С.

В останні місяці вийшло дуже багато указів та законодавчих актів ,що до жорстокого ставлення до тварин (видно уряд вирішив таким чином відвернути увагу європоїдів від такого ж поводження з людьми),ми уважно наразі вивчаємо  ці нововведення  й в  скорому майбутньому обов’язково ними скористуємось…

 

 

                                         І взагалі  , ДОРОГІ МОЇ МУКАЧІВЦІ !

ВІТАЮ ВАС ВІД СЕБЕ ТА ДІВЧАТ-ПОМІЧНИЦЬ З НОВОРІЧНИМИ ТА РІЗДВЯНИМИ СВЯТАМИ! 

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!