З Новим роком! З новим щастям!

6
0

А таки так, з новим щастям! Незалежно від того, наскільки бучно комусь гуляється в новорічну ніч і незалежно від сприйняття цієї календарної (випадкової) формальності, всі надіються, що буквально з наступного дня буде краще, ніж учора. (З огляду на те, що думки, побажання мають здатність матеріалізуватися, може й так).

Та й сприйняття нового року різне в різних людей. Учора десь вичитав анекдот про це. Дитинство: і коли вже прийде новий рік? Юність: Ура! Скоро новий рік! Зрілість: скоро новий рік. Старість: знову новий рік?

І ще експронт із життя.  Останні хвилини 2011-го. Один із компанії обізвав телевізорного привітальника негарними словами.

- Ти ж за нього голосував.

- Бо дурним був.

- Ну, за прозріння!

- І щоб наступного року хтось інший вітав.

- З Новим роком!

Учора зробив прогулянку з онучкою до магазину. І хоч чотирирічна щебетуха не дає продиху своїми питаннями, почали народжуватися рядки - я постарів за ніч на рік... Признаюсь: маю звичку називати кількість власних років від березня до грудня з огляду на прожиті, а з січня до дня народження - на той, що триває, тобто, на один більше. Отак і виходить, що за ніч старієш на рік.

Вранці, поки ще всі спали, спробував це заклавіатурити. Ось що вийшло.

 

Я постарів за ніч на рік,

Я став багатшим ще на вік.

О мила новорічна мить,

Привід задуматись, як жить.

Нахабний, невблаганний час,

Мов сніг, накочує на нас.

Сніжинки на тонкому склі –

Немов галактики малі.

Рогатий місяць у вікні

Побляк в салютному вогні.

Я став старішим ще на рік,

Здалося: за плечима – вік.

 

З Новим роком, друзі! З новим щастям!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!