10 загорянь за добу: Закарпатці ніяк не перестануть палити траву

6
0

Із настанням теплої погоди на Закарпатті різко збільшилася кількість пожеж в екосистемах.

Незважаючи на всі попередження, громадяни масово спалюють суху траву й сміття. За один тільки вихідний день, 3 квітня, в області зареєстровано 10 таких випадків, пише управління ДСНС України у Закарпатській області.

Протягом неділі суха трава й чагарники горіли у шести районах Закарпаття. Найбільше пожеж трапилося в Ужгороді та прилеглому районі – 4 випадки. Два загорання зафіксували на Іршавщині та по одному – в Рахівському, Перечинському, Виноградівському й Мукачівському районах. Загалом унаслідок цих пожеж вогонь знищив понад 11 гектарів рослинності.

Поки немає значної спеки, головним фактором виникнення пожеж в екосистемах стає людська недбалість. Закарпатці або спалюють суху траву на власних ділянках, або не дотримуються правил пожежної безпеки при відпочинку на природі, зокрема не загашують вогнище перед поверненням додому. Рятувальники в черговий раз наполегливо закликають громадян проявити свідомість і не завдавати шкоди довкіллю. Під час порання на городі не спалюйте сухостій – краще зберіть його у спеціальній ямі для компосту. Вибравшись на пікнік, розкладайте вогнище тільки у спеціально відведених місцях, не залишайте його без нагляду та залийте водою перед від’їздом. Ці рекомендації не потребують значних зусиль, але допоможуть уберегти природу від руйнівної дії вогню.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також