11 % ринку коньяку України

8
0

Займає Ужгородський коньячний завод

Міжнародна моніторингова компанія МEМRB заявляє, що в Україні за період з лютого по липень 2006 року відбувся перерозподіл часток ринку коньяку роздрібної торгівлі між основними гравцями.

Лідером на кінець липня 2006 року є Одеський коньячний завод. Його частка становить 27%. У найближчих конкурентів - "Таврії" та Ужгородського коньячного заводу - відповідно 17,6% і 11%. ТМ "Шустов" також посідає гідну сходинку серед коньячних брендів - 26,3%. Про це повідомили в прес-службі Одеського коньячного заводу.

Збільшення частки Одеського коньячного заводу відбулося за рахунок збільшення показників зваженої дистрибуції. За даними дослідження, показники продажу ТМ "Шустов" за червень-липень 2006 року становлять 26,3% (за період лютий-березень цього року - 21,7%). Коньячні переваги жителів України асортиментної лінійки ТМ "Шустов" різних регіонів розподілилися: 21,8% жителів західного і північного регіону віддають перевагу коньякам ТМ "Шустов", переваги центрального регіону - 35,4%, південного - 34,6% і східного - 23% відповідно.

Компанія MEMRB ("МИМРБ Моніторинг роздрібної торгівлі") проводить дослідження роздрібної торгівлі, що полягають у зібранні інформації про наявність видів продукції, обсягів продажу, рекламної діяльності, цінової політики тощо у точках роздрібної торгівлі. MEMRB була заснована в 1962 році Джорджем Василіоу, який згодом став президентом Кіпру. У 1991-1992 роках МЕМRB однієї з перших вийшла на ринки Центральної і Східної Європи, починаючи з Польщі і Росії. У 1995 році був сформований стратегічний альянс з компанією IRI (США). У жовтні 1998 року компанії створили спільне підприємство з метою подальшого розвитку дослідження роздрібної торгівлі. IRI (Information Resources), заснована в 1979 році, першою в світі почала використовувати в маркетингових дослідженнях скановані дані. У процесі роботи в торговельних точках збираються такі дані: залишки кожного окремого товару (точка відліку), обсяг поставок за два місяці в натуральному вираженні, залишки кожного товару на кінець другого місяця досліджень. Таким чином, на основі двомісячного періоду розраховується кількісний рух товарів через торговельну точку.

Укрінформ

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також