11 закарпатців відсторонено від посад через хабарництво

14
5

З початку року до суду прокурорами передано 20 обвинувальних актів стосовно 20 осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Від займаних посад за вчинення корупційних правопорушень вже звільнено з роботи двох і відсторонено 9 підозрюваних.

За підозрою у вчиненні корупційних злочинів вже затримано 6 осіб, а з огляду на тяжкість вчинених кримінальних правопорушень (ч. 4 ст.368 КК України – одержання хабара в особливо великому розмірі або поєднане з вимаганням) стосовно п`яти, прокурорами до суду вносилися клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, які суд задоволив обравши всім п`ятьом тримання під вартою із визначенням розміру застави на загальну суму майже 200 тис.грн.  За одержання неправомірної вигоди (хабара) передбачене покарання до десяти позбавлення волі,  з позбавленням  права  обіймати  певні посади чи займатися певною   діяльністю  та з конфіскацією майна.

Поряд цим, судами області щодо двох осіб застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, до 6 – особисте зобов’язання, ще двом - грошову заставу на загальну суму понад 27 тис.грн. 

Виправдувальні вироки у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення не ухвалювались та обвинувальні акти прокурорам не повертались.  

Збитки, завдані державним інтересам, у закінчених кримінальних провадженнях встановлено на суму понад 37 тис.грн., з яких понад 22,5 тис. грн. вже відшкодовані в ході розслідування. Накладено арешт на майно підозрюваних на суму понад 200 тис. грн. Заявлено позовів в інтересах держави на суму майже  14, 5 тис. грн.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Коментарі

Д
друг

Обережно! Не дайте себе обдурити крадiю та аферисту!!! Шолтiс Юлiй Людвикович, який мешкаев Закарпатськiй областi мiстi Мукачево по вул. Берегiвськiй буд. 28, кв. 15 (тел. домашнiй 4-41-41, моб. – 0995061005) зарекомендував себе, як Людина що здатна на шахрайство, обман а також крадiжку. Дуже небезпечна людина – лицемiр, мае аморальнi задатки. Постiйно пропонуе послуги на виконання ремонтних робiт в будiвлях, спорудах та помешканнях, а потiм намагаеться обдурити, а кошти привласнити I розтринькати на свiй розсуд. Його батько Шолтiс Людвик Людвикович i мати Шолтіс Габрієлла Іванівна синка покривають та створюють йому всi умови для можливостi творити беззаконня. Попереджаю всiх на майбутне – це дуже небезпечнi, пiдступнi та лицемiрнi люди. Будьте обережнi при спiлкуваннi i особливо коли будете мати з ними якусь справу.

Р
Роман

ще хабарника Бакая не відсторонили

ЗЛ
Золтан Лендєл

І Федіва угнали ?

В
вчитель

А чому не відсторонена від посади хабарниця, крадійка, фальшиводипломниця, уголовниця-Балажка з мукачівського аграрного коледжа? У суді Мукачева розглядається балажчина кримінальна справа стосовно її фальшивого диплома, а ця брехлива хріняшка ще все на посаді? Найцікавіша позиція судді, що розглядає цю справу.Здається, гроші вже взяв, тоді суддею йому недовго залишилось бути.

М
мукачевец

а где акт прокурорской проверки по мукачевскому отделу культуры?????? Или на тормозах спустили...??? Слили Мороз и Ковач с должностей и тишина...???? Пора бы замком "Паланок" занятся прокуратуре. Или сюда люстраторы не лезут сопливые???

Читайте також