11 золота медаль: Українка Марина Литовченко стала чемпіонкою з настільного тенісу

14
0

У фіналі Литовченко зустрілася з Маляк Алієвою з Паралімпійського комітету Росії.

Гра тривала лише 15 хвилин. Українка перемогла росіянку у трьох раундах і здобула «золото». Пише Громадське.

На Паралімпійських іграх у Токіо Литовченко стала бронзовою призеркою з настільного тенісу.

У фіналі цієї ж дисципліні, але серед чоловіків, українець Віктор Дідух зустрівся з китайським спортсменом Чжао Шуаєм.

Дідух поступився з рахунком 1:3 та здобув срібну медаль. На Паралімпіаді у Ріо у спортсмена було «золото» у командних змаганнях.

За шостий день змагань (станом на 8:00) Україна здобула ще дві медалі Ігор. 21-річна Ірина Щетник стала бронзовою призеркою у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів, а 33-річний Андрій Дорошенко здобув «срібло» у стрільбі з пневматичної гвинтівки стоячи на 10 метрів.

Результати збірної:

Україну на Паралімпійських іграх у Токіо представлятимуть 143 спортсмени у 15 видах спорту.

Наразі в медальному заліку — де місце залежить від кількості «золота» — українська збірна на 5 місці. А за кількістю медалей — на 4-му. Українські паралімпійці вже здобули 47 медалей:

  • «золото»: крім Литовченко, здобули плавці Єлизавета Мерешко (двічі), Анна Стеценко, Євгеній Богодайко, Максим Кріпак, Михайло Сербін, Денис Дубров; паверліфтерка Мар'яна Шевчук; веслувальник Роман Полянський, стрибунка у довжину Оксана Зубковська;
  • «срібло» — плавці Антон Коль, Максим Кріпак, Олексій Вірченко, Єлизавето Мерешко, Катерина Денисенко, Сергій Кліпперт, Андрій Трусов (двічі), Ілля Яременко, Кирило Геращенко, Віктор Смирнов, Денис Остапченко; фехтувальники Артем Манько, Олена Федота, Наталія Морквич та жіноча команда з фехтування, метальник списа Владислав Білий, метальниця булави Анастасія Москаленко; штовхальник ядра Роман Данилюк; легкоатлетка Анастасія Мисник та паверліфтерка Наталія Олійник; стрілець Андрій Дорошенко;
  • «бронза» — фехтувальниця Євгенія Бреус, плавці Анна Гонтар та Максим Веракса, стрибунка в довжину Юлія Павленко, велогонник Єгор Дементьєв, дзюдоїсти Юлія Іваницька, Наталя Ніколайчук, Руфат Магомедов та Олександр Назаренко; настільні тенісисти Максим Ніколенко та Іван Май; стрілець Ірина Щетик.

  • Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

    Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

    Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також