12 кримінальних справ щодо нелегалів порушено в області

10
0

з початку року

На Закарпатті правоохоронці затримали трьох молодиків з Ужгородського району. Як з`ясувалося під час розслідування, ці хлопці були причетні до переправлення нелегальних мігрантів з Азії у країни Євросоюзу. Після завершення справи зловмисники за кожного нелегала мали одержати 1500 доларів. Про це ZAXID.NET повідомили у ВЗГ ГУМВС України.



Правоохоронці проводили відпрацювання ще кількох оперативних інформацій. Одна з них стосувалася жителя Чернівецької області, який нібито також був причетний до переправленням `живого` товару за кордон. Щоправда, буковинець надавав перевагу громадянам Молдови. Закарпатські міліціонери уважно відстежували кримінальну схему, за якою працював молодик. Він зустрічав молдован у Чернівцях, тут формував групи, домовлявся про тимчасове житло. Далі буковинець виходив на закарпатських людей, аби ті допомогли мігрантам нелегально перейти кордон. За одну людину отримував від 2 до 2,5 тисяч євро. `Гонорар` опинявся у гаманці бізнесмена лише тоді, коли з-за кордону надходило відповідне телефонне повідомлення. З цих грошей, звісно, Сергієві доводилося частину давати іншим особам за послуги.



Щоб затримати нелегалів з Молдови, до працівників міліції приєдналися й прикордонники. У кількох місцях були влаштовані своєрідні пастки. Саме затримання відбулося швидко. Ні молдовани, ні їхні перевізники не мали найменших шансів для втечі. Чернівчанин пояснив: хотів заробити гроші, бо у нього фінансова скрута. Враховуючи, що протягом місяця по кілька разів він водив не менше трьох-чотирьох осіб, то економічна криза йому аж ніяк не загрожувала. До того ж, міліціонери припускають: цим ремеслом він займається вже не один місяць.



Ще одне затримання провели працівники ВБЗПТЛ в обласному центрі. Оперативники довідалися, що в Ужгороді півроку діє злочинне угруповання з дев’яти осіб. Кожен з НИХ мав свою визначену роль. На відміну від попередніх бізнесменів, ужгородські ділки спеціалізувалися на афганцях. Товар доставляли їм з Одеси. Тут нелегали сідали на потяг (один з організаторів заздалегідь домовлявся їм про окремі купе, звідки іноземці всю дорогу боялися висунути носа). Потім виходили у Батєві. `Гостей` одразу забирали, поселяли у непримітних місцях, утримували до тих пір, поки афганці не перетинали кордон. Такса за одного `нелегала` сягала півтори тисячі доларів.



Нещодавно вечірньої пори за однією з адрес у самісінькому центрі Ужгорода завітали оперативники. Під час огляду приміщення стражі порядку виявили на горищі п`ять громадян Афганістану без жодних документів. Крім азіатів, правоохоронці затримали в будинку і кількох місцевих організаторів та переправників, серед яких, до речі, була жінка. Отож, плани потрапити в Італію через Угорщину в мігрантів залишилися лише у мріях. Їх затримали безпосередньо перед відправленням.



Але й це ще виявилося не все. Під час подальшого відпрацювання працівники ВБЗПТЛ ГУМВС з`ясували: згадана група в Ужгородському районі переховує й інших афганців. `Нелегалів` невдовзі затримали. Попалися також два місцеві перевізники.



Загалом з початку цього року за торгівлю `живим` товаром порушено 12 кримінальних справ.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також