12-річний мукачівець підкорив жюрі фестивалю піаністів у Відні

11
0

"А ця дитина, що тут загубила?" Саме таку фразу вимовив один із членів журі, коли дванадцятирічний мукачівець Сашко Лучков вийшов на сцену IX Міжнародного фестивалю піаністів імені Розаріо Марчіано, що проходив цими днями в столиці Австрії Відні.

Учасники фестивалю з Австрії, Великобританії, США, Китаю, Японії, Нідерландів та інших країн світу змагались у трьох вікових групах: до 12 років, від 12 до 18 та понад 18 років.

Оскільки в першій групі в Сашка був тільки один суперник – 10-річний китаєць, то оргкомітет дозволив нашому юному землякові виступати в 2-й групі, зваживши на те, що вже мав 12,5 років. А тут зібралося аж 27 претендентів.

У першому турі вони змагалися з виконання віртуозних творів. І фраза члена журі, винесена в заголовок, пролунала, коли Сашко Лучков останнім з учасників піднявся на сцену. А по закінченні виконання програми пролунали оплески не тільки в залі, але і з місць, де сиділи члени журі.

До фіналу вийшли сім піаністів і серед них був юний мукачівець. І знову він виступав останнім. Ті, хто брав участь у подібних музичних конкурсах, знає що це таке. На виступ Сашка до зали прийшли всі його суперники. І знову його виступ закінчився гучними оплесками.

Відтак до Сашка та його батька Степана Олександровича зі щирими вітаннями підходили всі члени журі на чолі з Президентом оргкомітету Степаном Мюллером. Вони висловили сподівання, що Сашко Лучков, до речі, єдиний представник пострадянських країн, обов’язково візьме участь і в наступному X фестивалі. А перші три місця посіли відповідно американець, китаєць та японець. Гідна компанія для дебютанта такого престижного фестивалю.

Варто зазначити, що в лютому цього року Сашко завоював перші премії в особистому заліку та дуетом на Першому Міжнародному конкурсі-фестивалі мистецтв «Станкович-Фест» в Сваляві. Принагідно відзначити, що цей успіх поділяє зі своїм вихованцем викладач фортепіано Мукачівської дитячої школи мистецтв № 1 ім. С.Мартона Марія Вайс.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також