120-річна гребля на Боржаві приваблює відпочиваючих та весільні пари (ФОТО)

102
1

Поблизу села Боржава на Берегівщині знаходиться популярна відпочинкова зона. Вона розташована поблизу греблі на р. Боржава, правого притоку Тиси.

Гребля має свою давню історію, яка починається у 1892 році. З тих пір за рахунок підпору води греблею, вода через шлюз подається в канал Верке і далі самопливом протікає через місто Берегово. Таким чином  обводнюється територія площею біля 40 тис.га в Берегівському та Ужгородському районах.

На період пропуску паводків і нересту риби з листопада до кінця травня гребля демонтується - піднімаються дерев'яні щити (їх тут 44), а металеві конструкції ("ферми Корицького") опускають у воду. Після закінчення нересту греблю знову приводять у робочий стан.

Влітку греблю окуповують відпочивальники. Щоправда купатися верх за течією, поблизу греблі, заборонено. Але є чудова можливість прийняти "душ Шарко" під самою греблею. Боржава вважається однією з найчистіших річок області. Вода тут зараз ідеальна для купання. На жаль, пляж належним чином не облаштований. І ще один мінус - повсюди у кущах повно сміття (хоча неподалік і встановлено сміттєвий контейнер).

На греблю навідуються також весільні пари для фото- і відеозйомки урочистої події.  

Коментарі

У
У

А то що там написано " купатися заборонено 50 м" то нікому не важливо бачу

Читайте також