13 країн Європейського Союзу висловили занепокоєння новим законом Угорщини проти ЛГБТ

2
6

У заяві йдеться, що закон дискримінує ЛГБТ-спільноту і порушує "право на свободу слова під приводом захисту дітей". Про це заявила у вівторок міністр закордонних справ Бельгії Софі Вільмес.

Уряди Бельгії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Ірландії, Латвії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Іспанії та Швеції підписали спільну заяву, в якій критикують новий закон Угорщини.

Закон ухвалив 15 червня парламент Угорщини - він запроваджує заборону обговорювати і поширювати в школах інформацію на теми гомосексуальності чи зміни гендеру. Вона стосується книжок, фільмів та іншої інформації, доступної дітям і молоді, в яких сексуальність змальовується інакше, як між різними статями. Закон також забороняє змальовувати гомосексуалів чи трансгендерів як нормальних людей.

У заяві зазначається, що закон порушує свободу вираження поглядів та обмежує свободу дотримуватися власних думок, отримувати та передавати інформацію. Також стигматизація сексуальних меншин є явним порушенням їх права на гідність.

Софі Вільмес заявила, що підписанти заяви закликали Європейську Комісію використовувати всі доступні інструменти для забезпечення дотримання законодавства ЄС, а при необхідності навіть передати справу до Європейського суду з прав людини.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ш
Штефан

Це гейропа, дєтка

ДІ
До Івана

Коли запам'ятаєш (вивчити все вже тобі пізно або і не по розумовим можливостям) , що слово "правИльно" пишеться грамотно через "И" . Перевірка - правИло , а не правЕло .

S
ss

Мадярам величезний respect! !!!! А тих задньоприводних треба як при Гітлерови пускати на собачий корм! !!!

Д
дідо

добрі ош на наш общий з ромарійом і шоні майдауном клуб "Голуба пікниця" йсі закони не фунгувуть

В
Виборець

Най ідуть на....й педарасти. Мадяри добре зробили.

І
Іван

Це хвороба! Немож вилічити то нетреба це на люди виносити! Правельно зробили! Ніхто нікого не переслідує а пропаганду хворих вподобань треба обрізати на корню!

Читайте також