13-річного хлопця можуть засудити до довічного ув’язнення за подвійне вбивство (ФОТО)

17
0

Уперше в історії США 13-річна дитина може бути засуджена до довічного ув'язнення. Хлопчика на ім'я Джордан Браун звинувачують в убивстві вагітної жінки, скоєному 2 роки тому.

Жертва, Кензі Хаук, була нареченою батька хлопчика. Вона була застрелена у власному домі в лютому 2009-го року. Джорданові на той момент було лише 11 років, повідомляє The Guаrdian.

Наразі суд має винести офіційне рішення, чи буде 13-річний Браун притягнений до відповідальності як доросла особа. У цьому випадку хлопцеві загрожує довічне ув'язнення без права на дострокове звільнення.

За версією обвинувачення, Джордан Браун вистрелив у потилицю Хаук, коли вона спала. Після того хлопчик сів yа шкільний автобус та, як зазвичай, вирушив до своєї початкової школи.

26-річна Хаук, якій лишалося лише два тижні до пологів, загинула. Помер і її ненароджений син, для якого вже було обрано ім'я Крістофер.

Проти Джордана було висунуто звинувачення у подвійному вбивстві. Імовірно, той фатальний постріл він здійснив із власної "дитячої моделі" мисливської рушниці.

Коли хлопчик уперше постав перед судом, його зап'ястки та щиколотки були закуті в кайдани.

Смерть Кензі Хаук розвела по різні сторони барикад дві родини. Батько обвинуваченого, Кріс Браун, переконаний у невинності хлопчика.

"Спробуйте пояснити 12-річному, що означає "до кінця життя". Це незбагненно для нього", - поділився торік батько із ABC News.

Матір Кензі, Дебора Хаук, наполягає на жорсткому покарання для убивці своєї дочки.

"Не терплю цього: "О, йому 11 років"... Він знав, що робить. Він убив мою дитину", - сказала жінка Pittsburgh Tribune-Review невдовзі після трагедії.

Наразі Сполучені Штати лишаються єдиною державою, де неповнолітні відбувають довічне ув'язнення без права на дострокове звільнення. У виправних закладах країни відбувають довічне покарання 2400 осіб, які скоїли тяжкі злочини в дитячому віці.

Лише США та Сомалі відмовилися ратифікувати Конвенцію ООН із прав дитини, яка виключає можливість довічного ув'язнення за злочини, скоєні до 18 років.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також