137 верховинкам Міжгірщини присвоєно звання "Мати-героїня"

5
0

На рівні області Міжгірський район у числі кращих по роботі з підготовки документів на присвоєння почесного звання України “Мати-героїня”. На сьогоднішній день на Міжгірщині 601 жінка удостоєна цього почесного визнання.

 

Вже традиційно вшанування багатодітних матерів проходить в урочистій обстановці за участі керівників району та області. Ось і минулої п’ятниці згідно з поданими матеріалами, Указами Президента України Віктора Януковича почесного визнання за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання п’яти і більше дітей удостоїлася рекордна кількість жінок — 137!
 
У залі засідань райдержадміністрації та райради посвідчення та нагрудні знаки їм вручив голова райдержадміністрації Василь Щур. Вітаючи матерів з приємною та незабутньою подією, адже для них це й матеріальна підтримка в сумі 10700 грн., Василь Михайлович бажав їм здоров’я, материнського щастя, дякував за нелегку щоденну працю, невтомну турботу, недоспані ночі. Приємно, що Уряд держави належно оцінив тих жінок, які  зуміли народити і виховати достойними людьми своїх синів і дочок.
 
Від депутатського корпусу, органів місцевого самоврядування теплі слова говорив на адресу матерів голова  ра-йонної ради Іван Ярема, а начальник відділу у справах сім’ї та молоді РДА Тетяна Горова бажала їм довголіття та щасливої жіночої долі.
 
За традицією ніжність і тепло, безмежну вдячність за материнську турботу у віршах і піснях передали жінкам-верховинкам учасники краєзнавчо-мистецького клубу “Трембіта”, який діє при ДРБ ім. В.С. Гренджі-Донського під керівництвом завідуючої Єви Горової. Задушевні пісні “Чорнобривці”, “Рідна мати моя”, “Посіяла мати” юним аматорам сцени підспівував увесь зал. Звичайно, не обійшлося без розчулених сліз радості та вдячних посмішок на устах винуватців торжества.
 
Днем пізніше згідно з Указами Президента України (за №851 від 23.VІІІ. 2011 року та за №1019 від 4.ХІ. 2011 року) нагрудні знаки одержали ще 49 багатодітних матерів Міжгірщини.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також