15 березня смолоскипний марш "Свободи" пройде лише в Ужгороді

11
12

У Берегові проведення подібних акцій не заплановано.

З нагоди 75-річчя Карпатської України Закарпатська організація політичної партії «Свобода» має намір провести низку заходів з вшанування героїв Карпатської України.

Зокрема, у суботу, 15 березня о 9.00 відбудеться покладання квітів до пам’ятника Президенту Карпатської України Августину Волошину (м. Ужгород).

Поминальні панахиди за воїнами Карпатської Січі пройдуть в смт Великий Березний, Перечині, с. Оріховиця, в містах Виноградів, Іршава, Хуст, в селах Велика Копаня, Рокосово та Білки.

О 13:00 – мітинг-реквієм та народне віче в меморіальному парку «Красне Поле».

З 18:30–19:30 – пройде смолоскипний марш вулицями м. Ужгород до пам’ятника

Президенту Карпатської України Августину Волошину та до могил січовиків Карпатської України, УСС та УГА. Відбудеться також освячення пам'ятного знаку Карпатським січовикам на вул. Капушанській в м. Ужгород.

У неділю, 16 березня - пройде панахида та покладання квітів до пам’ятного хреста на місці розстрілу воїнів Карпатської Січі в урочищі Тішня (смт Міжгір’я).

О 10:00 – розпочнеться автопробіг Мукачеве – Верецький перевал. О 12:00–13:00 – панахида спільно з Львівською облрадою на Верецькому перевалі .

Заплановано також ряд інших заходів на Рахівщині, Міжгірщині та смт Солотвино.

"Смолоскипного маршу у Берегові не буде", - заявив голова Берегівської міської "Свободи" Василь Вовкунович. Отже, угорці можуть не хвилюватися, адже смолоскипна хода у Берегові, що відбулася 16 березня минулого року викликала великий резонанс, в тому числі багато негативних емоцій з боку угорської нацменшини. Хоча "свободівці" стверджують, що ніколи не намагалася нікого налякати. А марш зі смолоскипами - це лише традиція, такий собі бренд "Свободи".

Слід зазначити, що 15 березня угорці Закарпаття також святкують річницю національно-визвольної революції 1848-49 років.

Отже, схоже, що сторони між якими часом виникають конфліктні ситуації, йдуть на певне зближення і примирення. До речі, сьогодні у Берегові представники різних політичних організацій мають підписати Меморандум про порозуміння.

Мукачево.net
 

Коментарі

БМ
Богдана Мичко

к РУССКИЙ Сколько троля не корми, все равно бендерика с мясом ему подавай. Я во Львове на русском больше, чем на украинском говорю. Странно как меня бандеровцы еще не отп"здли...

Р
РУССКИЙ

НАШИХ ПРЕСЛЕДУЮТ УЖЕ В ЧЕРНИГОВЕ - ТАКСИСТЫ ДАЖЕ ОТКАЗЫВАЮТСЯ ЕХАТЬ, ЕСЛИ ОБРАТИШЬСЯ ПО-РУССКИ. А ВЕДЬ ЭТО МОГУТ БЫТЬ И РУССКОГОВОРЯЩИЕ УКРАИНЦЫ.

П
психиатр

Уррааа.У Вовкуновича наступила ремиссия.Неужели дошло до него что в Берегсасе нехер будоражить народ.А народ там умный уважает все национальности поетому неотменно отправит Вовкуновича и Савчура комне на лечение при очередном обострении пиромании с факелами.

С
свободі

самоспалювання проводьте шановні фашисти та ми закарпатці підтримаємо вашу ініциативу швабликами!

О
Оросвейг

Женіть тих й*бнутих уродів гет за перевал у схрони.

M
munkacs

нехай ці ідіоти ідуть в донецк із смолоскипами, мацкалі будуть мати що показувати по ящику.

Р
РУССКИЙ

М-ДА, А ГОВОРИЛИ, ЧТО У ВАС ФАШИЗМА НЕТ. ФАКЕЛЬНЫЕ ШЕСТВИЯ - В СТИЛЕ ГИТЛЕРА И Ко.

7
777

Кажуть,що вони не провокатори,тоді якого хрена треба їхати на Верецький перевал?Знаючи, що 15 березня угорці Закарпаття також святкують річницю національно-визвольної революції 1848-49 років.

Я
Ясочка

От де треба показати силу закарпатським чоловікам!!! Женіть галіцайську нечисть за перевал, а смолоскипи їхні ви знаєте куди їм вставити!!!

LT
Let The Sword of Reason Shine

Рекомендую Свободі не приходити з своїми партійними прапорами на це дійство. Слід очікувати провокацій. На 75 річниці Каратскої Укоаїни повинна бути виключно символіка Карпатської України, Закарпаття і України

К
ковач

Сись "бренд" фашистськый, ото знавут ушиткi розумнi люде! Но пак бiды ниэ! Годно быти так i май лiпше! ни хотят жити у Европi най ходят свойыми фекальными маршами. Розбалят Украйину - у нас за ними нико ривати нибуде.

В
вася

нахуй это говно гнать за перевал еще их шествие тут не ходило. надо собрать бригаду и отпиздить их на этом марше

Читайте також