15 підприємців із Закарпаття отримали від Угорщини гранти для розвитку бізнесу

9
0

15 молодиx підприємців із Закарпаття отримали від Угорщини грантові кошти для розвитку власної справи. Про це повідомляє угорський фонд Габора Бетлена.

Заступник державного секретаря з національної політики Угорщини Петер Сіладі повідомив, що таким чином уряд країни вирішив підтримати молодих угорських підприємців, які проживають за кордоном. Конкурс було оголошено у червні, подано 967 заявок, з яких лише 117 отримають необxідні кошти. Всього було отримано із Закарпаття 139 проектів, але тільки 15 із ниx виграли.

Більшість проектів - 511 - подано з румунської Трансільванії, з яких 68 підприємців отримали в цілому більше 340 мільйонів форинтів. Для програми підтримки молодих підприємців, в цілому уряд Угорщини виділив 750 мільйонів форинтів.

На Закарпатті переможцями стали: Беатрікс Поневач (м. Мукачево) - 6 млн форинтів на виробництво напівфабрикатів, берегівчанка Лівія Мондич-Курмаі для центру з вивчення мов - 3 190 000 форинтів, Ганна Леврінц - майже 6 млн форинтів для виробництва з глини, Ніколетта Верийб з села Бене для відпочинкової зони на Дийдівському озері - 3 мільйона 900 тисяч форинтів, Вікторія Кедьо з с. Бадалова для створення фабрики вирощування грибів та Чілла Баркасі з с. Шом для виготовлення домашніх сирів - по 4,5 млн форинтів. Для розвитку сільгоспвиробництва 4 мільйони 500 тисяч форинтів одержить Алекс Жидик з с. Сернє на Мукачівщині.

Серед переможців також Йожеф Фовріш з Вербівця, Аттіла Орос з Форголані на Виноградівщині, Жужанна Гецел з Вишкова, Тюнде Янкі з Берегова, столяр Шандор Сані та кераміст Ендре Гіді з села Велика Добронь.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також