180 фестивалів протягом року пройде на Закарпатті

10
0

7 лютого відбулося засідання на тему «Календар святкових подій в Ужгороді на 2012 рік». Про найближчі заплановані святкові події, а також про план подібних заходів на увесь 2012 рік розповіли Сергій Денисенко, керівник Закарпатської ліги КВН та Микола Анброх, представник корпорації "НеПонял".

 

За словами Сергія Денисенка, в інформаційному просторі – засилля негативу, тому «будемо говорити лише про позитивні новини і розважальні заходи». А вони розпочнуться вже цієї неділі - 12 лютого проводитиметься веселий фестиваль «Ужгородська палачінта».
 
Його проводитимуть вже втретє (у попередні роки фест тривав як традиційна Масляна). Цьогоріч змінили назву та місце проведення свята, але зберегли один з кульмінаційних моментів - спалення зимової мари. Цього разу усі охочі зможуть написати на папері власні страхи, будь-який негатив, якого хочеться позбутися. Цей папірець слід буде запхати у мару і негатив згорить разом із нею.
 
«Ми змінили назву фестивалю, оскільки 2 роки він позиціонувався як Масляна, але ми зустріли певну критику, мовляв Масляна повинна бути не такою. Не хочемо прив’язуватися до язичництва чи до християнства, адже прагнемо не відроджувати певні традиції, а провести гарне зимове веселе свято, без політичної чи фольклорної та етнографічної складової. Хочемо, щоб воно було веселе, справді зимове», - розповів С. Денисенко. Місце проведення свята – ковзанка Ice Land.
 
Вже через 2 дні після «Ужгородської палачінти», 14 лютого, в Ужгороді День Валентина святкуватимуть флеш-фестом «Міст кохання». О 13.00 всіх охочих запрошують прийти на пішохідний міст і розмістити тут будь-які композиції на тему кохання – з бантиків, кульок, картону, гіпсу, будь-якого іншого матеріалу. На переможців очікуватимуть призи.
 
Цього ж дня в нічному клубі «Babalu» відбудеться вечірка «Lonely hearts party» з корпорацією свят «Не Понял». Свято пройде під гаслом: «Є пара? Ви знаєте чим зайнятися! Нема пари? Приходь до нас! Будемо шукати». Початок заходу о 22.00. У програмі вечора - дискотека від DJ Krabetsky и DJ Maximus. Ведучий свята Микола Анброх спробує допомогти присутнім знайти своє кохання під час веселих конкурсів. Переможці отримають романтичні призи.
 
23 лютого в Ужгороді стартує 2 тур Закарпатської ліги КВН. Цього разу змагатимуться рекордна кількість команд.
8 березня відбудеться конкурс «Нумо, хлопці». 1 квітня – вже традиційна «Гуморина». В останню неділю червня – 5-й Закарпатський парад наречений. А влітку одним із найяскравіших заходів стане Ужгородська регата.
 
Щодо Закарпаття, то наразі вже 180 фестивалів задекларували, що відбудуться (із майже 300, які були у попередні роки).
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також