180 годин громадських робіт: Закарпатця покарали за вбивство вагітної олениці

7
1

Хустська окружна прокуратура звернулася до суду із позовом до місцевого мешканця щодо відшкодування збитків, завданих незаконним полюванням у Національному природному парку «Синевир».

Незаконні дії закарпатця викрили у лютому цього року. Тоді правоохоронці встановили, що мешканець Хустщини без необхідної ліцензії та в заборонений для полювання час із гладкоствольної рушниці вбив вагітну самку благородного оленя в одному з урочищ на території Нацпарку. Таким чином чоловік порушив вимоги, встановлені статтями 14, 19, 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

У липні ми публікували новину про цей випадок, тоді обвинувачений вину визнав, але і розповів свою версію.

Чоловіку нібито повідомили, що неподалік є вовк, тоді він пішов глянути. Побачив оленя, якого покусали вовки і він його застрелив. Потім взяв рюкзаки і сумку та спакував оленя. У цей час його викрили працівники природного парку. Закарпатець знав про заборону полювання у природно-заповідному фонді.

За вчинення кримінального проступку, передбаченого частини 1 статті 248 Кримінального Кодексу України (незаконне полювання на території об’єкту природно-заповідного фонду), чоловіка визнано винним і засуджено до 180 годин громадських робіт. Крім того, прокуратура вимагає відшкодування збитків, заподіяних державі.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!




Коментарі

О
Орос

Сю гниду саму треба застрілити

Читайте також