2 млн євро на тиждень: Словаччина виплатить премії тим хто вакцинувався від коронавіруса

10
2

Президент Словацької Республіки Зузана Чапутова підписала поправку до закону, завдяки якій стала можливою виплата фінансових винагород за проходження і агітацію за вакцинацію серед населення.

Мотивувати людей вирішили за допомогою проведення лотерей і фінансових бонусів для тих, хто агітує за важливість вакцинації.

Міністерство фінансів Словаччини також планує оголосити конкурс на отримання фінансової винагороди для тих, хто вже був вакцинованим проти COVID-19. Загальна сума премій не може перевищувати 2 мільйонів євро на тиждень.

Крім того, зміни у законодавстві зобов'язують туроператорів до 31 серпня домовитися про альтернативні поїздки з клієнтами, які внесли авансові платежі і не потрапили на відпочинок через обмеження. Якщо сторонам не вдасться прийти до угод, то туристичні компанії будуть зобов'язані повернути гроші клієнтам.

За даними Мінфіну СР, загальний обсяг таких авансів нині становить близько 60 мільйонів євро. При цьому держава планує надавати фінансову допомогу туроператорам за умови згоди на повернення коштів.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

ДМ
До мецената

Нешановний пане, нащо мені гроба? Я краще з європейським паспортом вакцинації відпочивати поїду, як тільки 2 дозу дістану.

М
Меценат

Я даже готов гроб купить усопшим от овценации. Если че, закарпатец, живу в России, Тимофей. Здоровья всем сибирского!

Читайте також