2 тисячі закарпатських випускників

16
0

стануть учасникам незалежного тестування

21 та 28 квітня 2 тисячі із 12 тисяч 747 закарпатців візьмуть участь у незалежному тестуванні випускників загальноосвітніх шкіл, яке дає можливість одразу скласти іспити і за шкільний курс і як вступні до вузу. Про це сьогодні, 13 квітня, власкору ЗІКу розповів начальник відділу освіти Закарпатської ОДА Михайло Шеверя.

Незалежне тестування на Закарпатті проводиться вдруге. Минулого року у ньому брали участь всі бажаючі випускники міста Ужгорода та Мукачівського району, їх було 1 275 осіб. Цього ж року перевірити свої знання перед вступом до вишів зможуть випускники з усього регіону, щоправда для Закарпаття встановили квоту — 2 тисячі осіб. Тих, хто проходитиме тестування, визначили шляхом жеребкування за допомогою комп’ютерної програми, яка використовує метод випадкових чисел. Інші ж випускники складатимуть іспити на загальних підставах.

Пан Шеверя зазначив, що учень може використовувати отриманий сертифікат, а може й не використовувати, здаючи повторно іспити. «Практики відстежування, чи використав випускник отриманий сертифікат і куди вступив, наразі немає, проте, як відомо з усних розмов, чимало закарпатських випускників таки скористалися сертифікатом незалежного тестування і за його результатами вступили не лише до вузів області, а навіть й до київських вишів».

21 квітня випускники шкіл складатимуть українську мову, а 28 – історію або математику.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також