20 млрд форинтів для Закарпаття - у Берегові відзначили 169-ту річницю угорської революції (ФОТО)

14
12

15 березня у Берегові відбулося відзначення 169-ї річниці революції 1848-49 рр. в Угорщині.

Захід розпочався з екуменічного богослужіння у Реформатській церкві на площі Кошута. Далі колонна з прапорами України, Угорщини, Закарпаття та війська Ференца Ракоці ІІ вирушила через старий міст до пам'ятника Шандору Петефі, де відбувся мітинг та покладання вінків.

Урочистості спільно підготували дві угорські орагнізації-партії Закарпаття KMKSZ та UMDSZ, що раніше святкували порізно. Виступали з промовами голови цих організацій Василь Брензович та Ласлов Зубанич, міський голова Берегова Золтан Бабяк, Генконсул Угорщини в Берегові Ендре Саліпскі та інші.

Державний секретар Міністерства закордонних справ та зовнішніх економічних зв'язків Угорщини Левенте Мадяр заявив, що "2017 рік буде вписаний в історію угорців Закарпаття золотими літерами", оскільки Угорщина цього року виділяє 20 млрд форинтів (близько 65 млн євро) на розвиток економіки Закарпаття.

Левенте Мадяр також зазначив, що Україна й надалі може розраховувати на підтримку з боку Угорщини, а угорці Закарпаття - на захист прав національної меншини.

Коментарі

Б
БАЧІ

Прикро, що багато люду керується принципом: де добре там і батьківщина. Їх можна зрозуміти - хочуть жити краще вже сьогодні.

M
milosh

З такими "патріотами" по-другому і не буде

О
Олег

До Мілоша.....А коли ви будете майдануті просити вибачення за те що країну просрали?

М
Мукачівець

milosh неговори дурниці .

M
milosh

Ахаха Брензович і Зубанич ну чисто мадярські прізвища )))))))))). А з ними тоже чисті мадяри Бабяк і Петрушка..Чи настане тот день коли угорський уряд принесе вибачення за століття етноциду русинів???

С
Свій

Так браття русини і мадяри, маленько почитайте як ся жили мадяри і русини, як перепліталися іхня культура, обічаї, торгівля. У кого дома ще е старий мадярський пенгів 20-30- роков, там свойими очима можете побачити шо на них як на мадярському так і русинському написано: вартість, ко, де, ким і коли видано. Такі купюри легко знайти і ця достовірна інформація визнання русинів мадярами і іпен се і є доказательством і шо признавали не тільки націоналністі но і писменності. Нa цьому сайті можете по русинськи прочитати про єдину історію русинів і мадярів. http://www.rusyn.hu/ru/kulturalis-ertekeink-es-hagyomanyaink

БЗ
Бийло з бороктелепа

Вижу скоро треба сірйозно подойти до вивчення мадярського язика ..

В
Василь

Милий дідусь Віктор Іванович[по батькові жирно закреслено] О! І пишу тобі листа.Нема у нас ні батька,ні матінки,тільки ти у нас один залишився.Врятуйте нас нас від цього озвірілого тупого рагулья,яке окупувало і розграбувало все Закарпаття!Приїжджай,милий дідусь, -Христом богом тебе молимо,- прибери довбане рагульё отседа: дебільні сільські терористи-окупанти спочатку розграбували всю індустрію Закарпаття,потім стали грабувати нас,городян,а потім і до Громадянської війни ситуацію довели,суки рогаті! Пожалій ти нас сиріт нещасних,а то нас всi б'ють і їсти страсть хочеться,а нудьга така,що і сказати не можна,все плачем.А якщо думаєш,посади нам немає,то ми Христа ради попросимося до приказчика чоботи чистити,али замість арабів в підпаски підемо- все краще,ніж здихати при рагульсько-терористичному режимі.А взагалі-то серед городян ще поки зберiгся невеликий прошарок людей розумних,грамотних і кваліфікованих фахівців,обдарованих управлінців...Пропаще наше життя гірше собаки будь-якої...

/
///

20 лярдів? Ой.. референдум не загорами. І хто би потім шо не говорив, кожен закарпатець мріє змінити паспорт..і викинути український

1
123

стільки коштів окраіна своім не дає, платіть військовий збір !!! Ну за то , те ще що маєм треба зарубати ...або за то всі погані кругом ..мадяри.румуни .чехи.поляки .путинци. лем вони прекрасні за останні 26 років вже показали своє обличчя !! Мадяри інвестують , окраїнці зразу вкрали... мадяри інвестують не дивлять хто в лікарнях чи дитсадках, школах .. чигани чи українці...чи мадяри .. допомагають де можуть...Наші- майте совість люди і платіть чесно і вчасно за газ, електрику, комунальні та війну...і незабудьте всіх о б і с р а т и кругом себе!!!!

Й
Йоні

Іване україна твоя но не наша . Закарпаття то не україна і нигда нив небуде .

І
Іван

це 2 мілярда гривень?Угорщина більше інвестує в Закарпаття ніж наша рідна Україна.........

Читайте також