20-річницю незалежності України в Угорщині святкували під спів ужгородців

15
0

Концерт з нагоди 20-ої річниці Незалежності України відбувся в угорському Комаромі. У заході взяли участь депутати міського та українського самоврядування, представники Державного самоврядування українців Угорщини та українського Посольства в Будапешті, повідомляє Укрінформ.

З нагоди важливих подій в історії України та Угорщини з вітальними словами до присутніх звернулися мер Комарома Аттіла Молнар, голова місцевого самоврядування українців Юрій Кравченко, голова Державного самоврядування українців Угорщини та Європейського конгресу українців Ярослава Хортяні. Вони нагадали про важливі віхи в історії становлення і зміцнення державної незалежності України та Угорщини, наголошували на багатогранних зв'язках українського та угорського народів, розвитку та взаємозбагаченні культур, а також на ролі української національної меншини у зміцненні відносин між двома державами. За участю артистів камерного ансамблю Ужгородської філармонії "Угорські мелодії" відбувся великий святковий концерт. Прозвучали українські та угорські патріотичні пісні, музичні твори світової, української та угорської класики, національні мелодії. Концерт, присвячений 20-ій річниці Незалежності України та Дню державності Угорщини був організований самоврядуванням українців міста Комаром за підтримки мера і самоврядування міста Комаром та Державного самоврядування українців Угорщини.

Створене у 1998 році в Комаромі місцеве самоврядування українців - один із 4 перших органів системи самоврядувань українців Угорщини.

Нині місцеві самоврядування українців діють у 23 населених пунктах: у 7 районах Будапешта, 7 населених пунктах Боршод-Обоуй-Земплинської області (Мішкольц, Обоуйкер, Обоуйсент, Енч, Мейро, Форро, Інанч), а також у містах Пейч, Комло, Сегед, Сейкешфегервар, Комаром, Вац, Ніредьгаза, Веспрейм, Варполото. Крім цього, українці мають і свій центральний орган - Державне самоврядування українців Угорщини, повідомляє Національна радіокомпанія України.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також