20% закарпатських шкіл опалюється

7
0

..печами

Більшість закладів освіти на Закарпатті опалюється погано. Взагалі не опалюються 133 клубних та бібліотечних приміщень. Про це під час учорашньої прес-конференції, 11 вересня, розповів начальник управління освіти і науки Закарпатської ОДА Юрій Герцог, – повідомив власкор ЗІКу.

Освітянин зазначив, що у районах де є газ – школи або вже газифіковані, або газифікуються. Проте, є й досить велика кількість шкіл (20%), які використовують печі з вугіллям. Іще декілька десятків шкіл — працюють на електриці. «Електрика трошки дорожча ніж газ, але набагато дешевша за вугілля», – підсумував Юрій Герцог.

Цьогоріч на реконструкцію тепломереж та котелень із коштів обласного управління освіти виділили 1 мільйон 200 тисяч гривень. Як зауважив пан Герцог. «Ми б хотіли, щоб кожна школа мала свою котельню», — зазначив начальник управління освіти і науки. Він також додав, що у школах потрібно міняти не тільки систему опалення, а й міняти дахи і вікна. Цього року 52 школи мають нові вікна. «Якщо взяти, що у нас є 700 шкіл, я вважаю що це суттєво», — сказав Ю. Герцог.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також