200 гривень хабара: На КПП "Тиса" не пропустили 4 людей без сертифікатів вакцинації (ФОТО)

13
6

Впродовж цих вихідних прикордонниками Чопського загону зафіксовано чотири спроби підкупу персоналу.

Як пише Західне регіональне управління Держприкордонслужби України, вчора на КПП «Тиса» 3 українців надали на контроль при в’їзді паспортні документи, у кожен з яких вклали по 200 гривень. Не маючи сертифікатів про вакцинацію, чоловік та дві жінки за допомогою хабаря намагалися умовити правоохоронців дозволити їм не завантажувати додаток «Вдома» у мобільні пристрої.

Інший випадок стався напередодні у залізничному пункті пропуску «Чоп (Дружба)». 30-річний закарпатець шляхом надання неправомірної винагороди також сподівався уникнути проходження самоізоляції.

На місце події викликали співробітників Нацполіції. Також на адресу Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області направлено повідомлення про можливе виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Після складання відповідних документів та завантаження додатку «Вдома» усіх правопорушників оформили на в’їзд в Україну, проте з пунктів пропуску вони вибули у супроводі представників поліції.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

М
Марія

Та вони з кожного автобуса збирають від пасажирів без сертифікату по 200гр. Верталася моя сестра з Чехії та якраз розказувала як збирали ті 200гр або коруни ко не мав гривні. То не новина.

Е
Ехп

Показуха. Бо по 200 грн такса усяде і н гла нема проблем, просто треба було когось імити))

М
Модер

Можете казати шо у вас нема смартфона і нехай оформлюють карантин в бумажному вигляді. Подивитесь шо буде далі

S
stefan

"Такса" вже давно збільшилася.

В
Вася

Пиюки, для выезда не нужен сертификат. Просят только на въезд в Украину, и то, ли устанавливаешь Дію или карантин, пока не сделаешь тэст.

Л
Лохдаун

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/4004-12#Text ст. 40 пункт й. Злочинці, карантин не законний.

Читайте також