200 мільйонів гривень "брудних" грошей

9
0

"відмили" на Закарпатті

На відпрацюванні у правоохоронців перебувають 6 узагальнених матеріалів стосовно відмивання коштів у Закарпатській області. Справа йде про можливі «брудні» 200 мільйонів гривень. По Україні ж цей показник становить 109, 218 мільярдів гривень. Про це сьогодні, 13 березня, під час прес-конференції в Ужгороді повідомив заступник голови Держфінпромнагляду України Валерій Кірсанов.

Він зазначив, що процес викриття схем відмивання грошей дуже важкий, тому скільки із підозрюваних 200 мільйонів по Закарпаттю є дійсно «брудними» стане відомо десь через півроку. А щодо України загалом, Держфінпромнагляд вже встановив, що із 109, 218 мільярдів гривень – 2,7 мільярдів є «брудними». З них державі повернуто тільки 52 тисячі гривень.

Валерій Кірсанов також розповів, що найпоширенішими формами злочинних схем є переведення капіталу закордон, «коли незаконно вивозяться кошти, осідають на рахунках за кордоном і працюють на чужі економіки». Схеми ж псевдоекспорту та псевдоімпорту в основному стосуються прикордонних областей, зокрема Закарпатської. Вони надзвичайно розгалужені. Їх ще називають каруселями – капітал вивозиться закордон, там відмивається, і повертається у вигляді тих же інвестицій чи інших чистих коштів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також