22 червня львів'яни обіцяють вийти на вулиці

6
0

22 червня, в день початку Великої вітчизняної війни, представники громадських організацій Львівщини вийдуть на вулиці для вшанування жертв війни та недопущення масових провокацій. Рішення про це було прийнято на форумі громадських організацій у п'ятницю, 17 червня у Львові.

Як повідомляється, у роботі форуму взяли участь представники Всеукраїнського товариства "Просвіта", Всеукраїнського товариства політв'язнів і репресованих, Всеукраїнської організації Союзу українок, Братства воїнів ОУН-УПА та інших громадських організацій національно-демократичного спрямування.

За словами голови організації політв'язнів і репресованих Петра Франка, для того, щоб 22 червня не допустити повторення провокацій у Львові, які мали місце 9 травня, необхідні спільні зусилля всіх політичних сил та громадськості Львівщини.

"Досить валити Україна своїми сварками та окремими амбіціями. Ми повинні разом, все вийти і відстояти історичну правду про те, що 22 червня для всіх українців - це страшна дата", - закликав Петро Франко.

У свою чергу письменник, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, Герой України Роман Іваничук, виступаючи на форумі, заявив, що 22 червня львів'яни повинні вийти на вулиці з портретами невинно закатованих у роки Другої світової війни.

Під час форуму була узгоджена спільна програма дій громадських організацій на 22 червня. Так, цього дня о 10 годині ранку біля пам'ятника жертвам комуністичних злочинів на площі Шашкевича хвилиною мовчання розпочнеться молебень за жертвами війни. Після цього відбудеться покладання вінків до всіх місць, пов'язаними з масовими вбивствами жертв нацистського та комуністичного режимів у Львові.

У той же день, о 19 годині громадськість збереться на площі перед пам'ятником Тарасу Шевченку в Києві для проведення траурного віче-реквієму за жертвами масових розстрілів у Львові.

Громадські організації звернулися також з проханням до всіх львів'янам 22 червня в 22 годині виставити в кожному вікні свічку пам'яті за жертвами тоталітарних режимів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також