22 січня, українці відзначають День Соборності

12
9

День присвячений об'єднанню України, яке відбулося у 1919 році.

Сьогодні, 22 січня, Україна святкує День Соборності — важливе державне свято, яке символізує об'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Це свято відзначається щороку в день проголошення Акту Злуки, яке відбулося у 1919 році на Софійському майдані в Києві.

День Соборності офіційно встановлено в Україні з 1999 року, враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання обох республік для створення єдиної української держави. Це свято визначено Указом Президента України № 42/99 від 21 січня 1999 року.

Також у цей день в Україні вшановують іншу важливу подію, яка сталася рівно на рік раніше — 22 січня 1918 року, коли був прийнятий IV Універсал УЦР, яким була проголошена повна незалежність Української Народної Республіки.

Це свято також відзначається важливим етапом в історії, коли з 30 грудня 2011 року було відмічено "День Соборності та Свободи України" відповідно до Указу Президента України Віктора Януковича. Однак у 2014 році День Соборності був відновлений Указом Президента України Петра Порошенка, підтверджуючи його важливість у формуванні національної ідентичності та єдності.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

І
іванови

сепарні більше серед так званих « українців»: бойків мертвечуків. А нормальні руснаки однозначно за нашу державу! яка дає слободу! І не тішіться приниженням руснаків, які лупасять мацкальоту! Слава Україні! Слава руснакам, які за свободу мацкалям укажуть путь до крейсера!

І
Іван

Закарпаття - це Україна! А квола агонія продажної русинської сепарні - явище тимчасове.

І
Іштван

Ліпше оби муй няньо ґандон напялив ці в гнуй спустив, і такоє вонячоє дурко ги я ся не вродило!

ДІ
до Істерика 22:17

Агностики-РУСИНИ-Донижньогодопису-Справедливий-Зауважливий-Уточнення, свою сепарську алкорусиньку хрінь будеш в камері Гецкові з Сидором п..здіти. А ще відповісиш за свої минулі висери про "генетично хвору націю", "бєшенців", "т(д)уристів" і "заперевальних", тому розминай харю,

В
Василь

Вітаю українців з днем соборності! Бажаю нам перемогти у цій війні, залишитися в здоровому глузді живими та здоровими!

Д1
до 11:31

Ромаріо, тобі ще твоє рашистське табло не набили? Скоро це виправимо.

М
митер

Жаткович вважав карпаторусинів окремим народом від українців

М
митерові

А як було проситись до Украіни, коли за рік чи два Петлюра ЗУНР полякам вторгував?

М
митер

а в цей час за ініціативою Григорія Жатковича і частини інтелігенції нашого краю, на Паризькій мирній конференції русини попросилися ввійти в склад Чехословаччини.

Читайте також