23-26 % закарпатців ще не визначилися за кого голосувати

3
2

свідчать результати соціологічних досліджень

Від 23 до 26% закарпатських виборців досі не визначилися за кого голосувати. Такі результати соціологічних досліджень навів кандидат філософських наук, соціолог Олександр Пєлін під час засідання Незалежного громадського прес-центру «Закарпатський вибір – 2010», – повідомив сьогодні, 12 листопада, власкор ЗІКу.

Виборці, за словами О. Пєліна, сприймають голосування через призму власних потреб. Наприклад, до нього звернулася мешканка Закарпаття із запитанням, за кого слід голосувати, щоб її чоловік мав змогу продовжувати працювати у Москві. «Жоден із кандидатів гарантувати цього не може, – каже О. Пєлін. – Тому треба адекватно сприймати вибори Президента».

Він також навів думку студентів, серед яких нещодавно проводилося опитування: щодо жінки-президента студенти орієнтуються на образ Маргарет Тетчер, щодо чоловіка – кожен третій називає взірцем образ Ярослава Мудрого.

За словами соціолога Маріанни Колодій, цьогорічна виборча кампанія позначена масштабним використанням технологій, спрямованих на підсвідомість, а не на свідомий вибір громадянами. Як наслідок, люди не можуть вимагати певного результату від обранця, оскільки обираючи не ставили перед ним конкретних завдань. Натомість кандидатами у сучасному суспільстві стають люди, які найкраще можуть «зіграти роль». «Люди дуже часто обирають не політичних лідерів, а політичних акторів», – каже М. Колодій. Вона також звернула увагу на те, що в останні роки змінився рівень вимог до претендентів на найвищі посади у держави, як і рівень суспільної моралі, оскільки чимало колишніх цінностей просто знецінилися.

Коментарі

ВВ
Василь Васильович Галас

ВИБОРИ У ЗНАЧЕННІ ЦЬОГО СЛОВА...

ВВ
Василь Васильович Галас

ЗАКАРАТЦІ ВЗАГАЛІ НЕ БУДУТЬ НІ ЗА КОГО З НАЯВНОЇ `КОЛОДИ` ГОЛОСУВАТИ, БО ЦЕ НЕ

Читайте також