270 тис форинтів від Угорщини можуть отримати лише педагоги Закарпаття зі знанням угорської мови

5
23

Ще влітку уповноважений уряду Угорщини Іштван Грежа розповів про те, що уряд сусідньої країни вирішив збільшити на 80% матеріальну допомогу педагогам угорських закладів Закарпаття.

Якщо раніше одноразова допомога складала 180 тисяч форинтів на рік, то нині вона зросла до 270 тисяч форинтів, що становить близько 27 тисяч гривень.

Як повідомив голова благодійного фонду "КМКС", депутат Закарпатської обласної ради Гейза Гулачі, отримання допомоги для освітян Закарпаття можливе за наявності банківського рахунку та картки. При чому звертає увагу на той факт, що отримати гроші можливо не лише в банку ОТП, а й у інших філіях українських банків. Навіть при наявності комісії при знятті коштів, вони повертатимуться на рахунок протягом декількох днів.

Закарпатські педагоги мають подати всі необхідні документи до благодійного фонду до 15 жовтня. Однак ті, хто не має Magyar igazolvány («Посвідчення закордонного угорця») повинні будуть скласти іспит на знання угорської мови. Його можна буде скласти з 2 по 6 жовтня в приміщенні Закарпатського угорського іституту в Берегові.

Дивіться також: Угорщина і Румунія разом вимагатимуть змін в законі про освіту

Коментарі

М
мішкові

мішок, чом україна не спонсорує туй україніхацію, а лем заниматься грабежом місних людей і природніх ресурсів?ни чехи , ни мадяри мадяри у нас нич не вкрали, наопак вкладовали свох ресурси в розвиток нашого краю, а Окраїна лем говно про українство вкладує в голови особливо розумово обдарованим

У
Українка

Українці такі ,українці сякі,всякі такі погані і т.д."Вот гроші люблjaть як їм не дадуть тих грошей то вони заздрять" Так а скажіть мені будь ласка яка людина грошей не любить??? В європі другі люди ?вони інакше себе поводять за гроші?)))смішно Інцидентів дуже багато навіть гірших як у нас. Українець не підходить до мадяра щоб дати йому в пику за те що він мадяр.так що не треба того всього вашого брєду типу європа цивілізованіша.так ,зарплати і ціни адекватніші.але Сам народ у нас в Україні дозволяє таке з собою робити.Вам закинули кісточку щоб ви погризлися і подерли друг друга ,так всі раді старатися.чомусь раніше все було добре.тепер вже якимось дядькам треба розсварити народ .а народ то сам і робить. Люди думайте трохи головою. Мало АТО на Всході країни? Люди ,давайте жить дружно

ДЧ
До Черкаси

100% правду пишет!

В
в

Мішко жиє за Мохнатим так що міг з нього зробити СТАЛІН

П
паромщик

мішко явижу ти гордий што тебе сталін у1946р зробив украінцьом

Ч
Черкаси

Правильно. Знають мову, отримують кошти. А хто лінився, то нехай не заздрить. Мадяри не багаті, але своїх підтримують. А в нас панамський патріот. Українцям на своїй землі геноцид влаштував.

3
33333333

модератор вічно зарубає .Але наші діди прадіди утікали од мадярського ярма.А ви всі за форінти туда лізите. У україні типир не Паска айбо мадяри з нас усіх усьо своє убють,іщи з процентами за 70 рокюв.

4
44

І правду би мали

М
Мішко

Вони спонсорують те, аби тут і далі була мадяризація. Якщо вашого IQ недостатньо аби це збагнути, мені вас щиро шкода. Берегову дай волю - вони би зробили те саме, що зараз зробила Каталонія.

Д1
до 18.03

мабуть, ти один з тих ,хто обкрадає.

С
Сказочнік

Я молодий вчитель працюю другий рік, зарплата 2400 грн. Слава Україні!

ДН
До нижнього

Марго, якщо тебе там хтось обкрадає, то це не значить, що усiх iнших теж. Це лиш значить, що ти лох, якого усi "кидають", просто тряпка для нiг))

ДН
До нижнього

А в цей Україна обкрадає своїх громадян.... но у нас звичайно вороги за кордоном))

С
Совпадениє???

Мішко може бути й правий. В Криму чотири роки Росія "собі солому стелила", допоки не віджала півострів. СБУ самі про це говорили. Такщо це може бути така собі многоходовочка, покруче російської. І до речі Крістіна правду каже, Угорщина вже років 20 щорічно виплачує угорським школярам грошову допомогу. Вже біля року як дізнався, що таку допомогу зараз надають угорськомовним вчителям та медикам. А ще Угорщина виділяє кошти на приватизацію землі закарпатськими угорцями та на відкриття підприємницької діяльності (також тим же угорцям), так би мовити вкладають в інфраструктуру. Але, зауважу, не в Закарпаття в цілому, а лише для лояльних до Угорщини осіб. Як сказав би Дмітрій Пасульов: "Совпадениє? Не думаву!"))))

К
Крістіна

До Мишка...це не сеператизм тому що це не перший рік угорщина матеріально підтримує педагогів..скажу вам більше школярі угорських шкілтеж раз в рік отримують матеріальну допомогу...це було ще 10—15років назад коли я ще ходила в початкову школу..ал чомусь пару років назад це не вважали сеператизмом..а зараз все що не робить інша країна то сеператизм...дуже стало популярним це слово

G
gumi

7000 з кожного до бюджету держави. сєпари :D

7
777

До "вчителя", навряд хтось піде до усраїнського банку знимати кошти,в угорщині дадуть без всяких комісій

М
Мункач

Якщо дають людям гроші -то сепаратисти,якщо розбомбили людям дома-то патріоти

В
Вчитель

Щось забули: 270000 ft - ПДВ (для України, приблизно 1/3 з цього).

П
Петро

Но туй зараз жаба докус задавить заперевальних нацикозомбіків у вишиванках

1
1454

Повністю згідний! є вчителі які за 30 років роботи жодного слова не вивчили на угорській (хоча думаю в кожному класі є кілька дітей з угорських сіл) "ай зато". А є вчителі, які тратили свої час і гроші на мовні курси, то ж чому їх не стимулювати?

ДМ
до Мішко

Скажи, а чим це сепаратизм? тим що вони створюють такі умови щоб угоромовні спеціалісти не рвались за бугор,а викладали тут, у себе дома? якби Україна платила матеріальну допомогу своїм викладачам десь за кородоном (Польша, Канада, т.д.) то їх би там назвали сепаратистами і зрадниками бо вони отримують компенсацію за те що роблять те, що не всі вміють? Пам'ятаю як озлобились вчителі які не володіють угорською, але всеодно мали наглість подати документи, і не отримавши допомогу від Угорщини почали гнати на дітей, типу "ось та вчителька получає гроші за таких як ти - от і іди в її клас учитись". Справжня Українська логіка - не в тому біда шо у тебе теля померло, а у тому, що в сусіда живе.

М
Мішко

Це прихований сепаратизм, хто би що не казав.

Читайте також