3 2018 року тарифи на електроенергію можуть підскочити ще на 10%

3
4

Основна причина - підвищення на 26% індикативних цін на вугілля для тарифів теплових електростанцій до 83,08 долара за тонну.

Про це говоритимуть на черговому засіданні НКРЕКП, яке відбудеться 28 грудня. 

Так, в обгрунтуванні  до проекту рішення НКРЕКП "Про затвердження прогнозованої оптової ринкової ціни на 2018 рік" вказано, що індикативна ціна вугілля розрахована за період з грудня 2016 по листопад 2017 року, що вартуватиме 83,08 долара за тону. Це на 26% більше від тієї ціни вугілля, яка враховувалась при перегляді прогнозованої ціни електроенергії на 2017 рік.

Згідно прогнозного балансу ОЕС України на 2018 рік станції теплової генерації вироблять 49,8 млрд кВт-год або 31,2% від всієї електроенергії, повідомляють Наші гроші.

- Таким чином перегляд ціни вугілля та ціни фрахту може призвести до здорожчання загальної ціни електроенергії на 10%, -йдеться у повідомленні. 


До речі, з 2018 року "Укртелеком" різко підвищить тарифи на зв'язок

Коментарі

СС
сам собі адмін

се mukachevo_net спеціально дражнить медвідя? тіпа за газ уже не пишуть, давай накнопаєме за електріку... подогрієме юзерів-чайників......

Д
ДОКИ

світло не буде по євро...всі будуть ходити по заработках...а треба лем писок набити парі паскуд...кулько літру краски на тириблю із 82 року пушло...а гроши кулькосьте взяли?...де суть..............35 року все закарпаття платить і краде...як не красти у злодію..СЮЙ ОПОРІ КОЛО ПОСТА 60 РОКУ...МУКАЧЕВУ З НИЇ НИЧ...ЯК ІЗ 8 МИ ТРУБ НАФТИІГАЗУ...Є ГАЗДА В ХИЖИ?...Бог ушитко видить...но ви Його не бойите...а зря)

Б
безухов

Загружайте АЭС , и не закупайте уголь в ЮАР , уроды ! Не издевайтесь над простым народом. Цену можно снизить !

ПЧ
при чому туй...

...кіть у нас електрика уд води ґе?...се ги маршрутка...1 остановка 4 грн...і 12 4 грн...ко їде 1 платить за....ВУГІЛЛЯ?...се просто рекет неборе...світлом качавуть бензин...бензином возять їсти у бовт...платіть жебраки за вугілля а їжьте платьожки..........

Читайте також