30% віз Угорське консульство надало особам до 21 року

12
0

для студентів міжнародників у консульстві провели екскурсію

З усієї кількості осіб, яким цього року Угорське консульство видало візи, 30% - віком до 21 року. Про це у консульстві повідомили студентам ІІІ курсу факультету міжнародних відносин Закарпатського державного університету під час екскурсії. Про це сьогодні, 5 грудня, власкорові ЗІКу повідомили керівник прес-служби ЗакДУ Лариса Липкань.

Екскурсія була зініційована керівництвом генерального консульства Угорської Республіки в Ужгороді для ознайомлення студентів з роботою цієї установи. Візит виявився доречним, оскільки за програмою другого семестру  третьокурсники приступають до вивчення ряду дисциплін, пов’язаних з дипломатією.

По закінченні екскурсії під враженням побаченого студенти зізналися, що залюбки  б влаштувалися на роботу в консульство після навчання в університеті. Хоча шанси такого працевлаштування випадають не так часто, все ж, за словами ведучого консула Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород Атілли Нодя, наразі в його установі вакантною є одна посада – перекладача. На неї може претендувати особа з відповідною освітою і фаховим рівнем знань як мінімум угорської та англійської мов. 

Пости вищого рангу ( посли, консули та їхні заступники) призначаються міністерством закордонних справ. Такі посади можуть займати тільки громадяни тієї держави, де знаходиться установа, зі спеціальним сертифікованим дипломом, знанням мов та, звісно, бездоганною репутацією.

У ході екскурсії, Атілла Нодь розповів, що працює в Ужгороді вже 3 роки. Незважаючи на те, що серед угорських дипломатів робота в країнах пострадянського простору вважається не такою престижною, як, скажімо, Центральної Європи, Ужгород ведучому консулу подобається. За цей час вдалося налагодити конструктивну співпрацю з місцевою владою, а що стосується угорських високопосадовців, то президент, урядовці та посли з офіційними і робочими візитами тут бувають частіше, ніж у будь-якому іншому регіоні.


 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також