300 закарпатських угорських скаутів відзначили у Виноградові свій 25-річний ювілей (ФОТО)

13
0

24 квітня у Виноградові близько трьохсот хлопців та дівчат із Закарпатській угорської асоціації скаутів відзначили 25-річний ювілей своєї організації.

Також в цей день відзначали день святого Георгія - покровителя скаутів. Для цього до Виноградова приїхали представники молодіжної організації з усієї області - Ужгорода, Мукачева, Берегова, багатьох угорськомовних сіл Закарпаття.

З піснями і маршем пройшли по місту, завітали до руїн замку Канків. Там молодь урочисто привітав голова асоціації Пал Попович. Далі рушили до римо-католицької церкви, де відбулася спільна молитва.

День продовжився розвагами, конкурсами та змаганнями - молодь показувала свої знання древньомадярьскої рунічної писемності,  стріляли з лука, вправлялися з хлистом, їздили верхи на коні тощо. Також окремо займалися ремісничими виробами - плели з бісеру, малювали, ліпили з гіпсу.

Переможцями конкурсу стали: Анастасія Тороцкезі, Золтан Ковач, Вівієн Глеба з села Геча, Александра Куліковскі (Дийда), Емеше Попович (Мукачево), Беатрікс Ходаї (Геча), Бенце Сас (Дийда), Бенце Попович (Мукачево), Давід Балатоні (Чома), Жофія Зейкані (Астей).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також