32 роки тому закарпатець Анатолій Мущинка забив перший гол чемпіонатів України

45
0

Цікавий і той факт, що перший гол за збірну провів інший закарпатець Іван Гецко.

6 березня 1992 року стартував перший чемпіонат України з футболу. В Одесі на Центральному стадіоні зійшлися місцевий "Чорноморець" та львівські "Карпати".

Вже на 22-й хвилині вболівальники побачили перший гол чемпіонату України. Відзначився закарпатець Анатолій Мущинка, який виступав у ті часи за "Карпати".

Анатолій Мущинка народився 19 серпня 1970 року в Мукачеві. У рідному місті розпочав грати у футбол. В 1987 році переїхав до Львова де став гравцем місцевого клубу СКА. Рік провів у київському "Динамо", але грав лише за резервні склади.

У 1990 році став гравцем львівських "Карпат". За два сезони у Львові зіграв 78 матчів та забив 4 м'ячі (серед яких і перший гол в історії чемпіонатів України). Згодом "Карпати" змінив на запорізький "Металург", а у 1993 році переїздить до Німеччини де підписує контракт з друголіговим "Хомбургом" (не плутати із "Гамбургом"). В тому ж році дебютував за збірну України у матчі проти Ізраілю.

В 1999 році із "Хомбурга" переходить до іншого німецького клубу "Саарбрюкена". В останньому клубі завершує кар'єру у 2003 році. Довгий час продовжував жити у Німеччині, але потім повернувся до України.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також