35-річна українка намагалася перевезти 51 мобілку

7
0

вартістю майже 35 тис. грн.

51 телефон «Nokia 2300 classic» та різноманітні телефонні аксесуари вартістю майже 35 тис. грн намагалися ввезти в Україну незаконним шляхом, приховавши від митного контролю, – повідомили ЗІКу 17 листопада у прес-службі Держмитслужби.

Українка поверталася з Угорщини через митний пост «Астей» Виноградівської митниці на власному автомобілі, обравши спрощену форму митного контролю – «зелений коридор». Обираючи таку смугу руху, громадянин заявляє, що не перевозить заборонених товарів або товарів у кількостях, що перевищують допустимі неоподатковувані норми.

У результаті поглибленого огляду цього транспортного засобу у ящику для інструментів митники виявили 50 мобільних телефонів. Ще один телефон та різноманітні аксесуари (зарядні пристрої, програмне забезпечення, навушники та ін.) знаходилися у спеціально виготовленому сховищі між салоном та моторним відсіком автомобіля.

35-річна жінка пояснила, що приховала зазначені товари для уникнення сплати податків. Адже сума митних платежів, які необхідно було сплатити при переміщенні вказаних товарів становить близько 7 тис. грн.

Як наслідок, складено протокол про порушення митного законодавства, телефони, аксесуари до них та автомобіль, вартістю 30 тис. грн, вилучено до рішення суду.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також