37 градусів та підвищена вологість: скільки триватиме спека на Закарпатті (ФОТО, ВІДЕО)

5565

На Закарпатті 16 липня температура повітря сягнула 37 градусів тепла. Через підвищену вологість повітря в регіоні спека відчувається сильніше, ніж при аналогічній температурі, наприклад, в Греції.

Як розповів Суспільному синоптик Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Андрій Золотарьов, температуру повітря від 32 градусів і вище почали фіксувати на Закарпаття з 8 липня. Через підвищену вологість повітря на Закарпатті переносити спеку важко.

"Зараз в тій же Греції температура повітря 36-38 градусів, але середньодобова вологість повітря 10-20%, у нас 65-75%", — розповів синоптик.

З початку липня збільшилася кількість дзвінків до Закарпатського центру екстреної медичної допомоги. Люди звертаються зі скаргами сонячного чи теплового ударів.

"По роботі бачимо, що збільшилася кількість виїздів на гіпертонічні кризи, тобто це у пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями. Збільшилася кількість теплових і сонячних ударів, збільшилася кількість виїздів на водойми, де люди перегріються, ідуть у воду і отримують сонячний чи тепловий удар", — розповів директор Закарпатського центру екстреної меддопомоги Анатолій Пшеничний.

За словами синоптика Андрія Золотарьова, найближчим часом очікують таку погоду: "Після 17 липня максимальна температура знизиться до 31-33. З 19 до 22 — 30-31 градус. Уже після 22 липня за нашими розрахунками максимальні температури можуть знизитися і становитимуть менш як 30 градусів тепла".

Анатолій Пшеничний розповів, як рятуватися від спеки: "Бажано не бути з 11-ї до 16-ї години під відкритим сонцем, якщо ж треба — захищаємо голову, вживаємо охолоджену рідину протягом дня, контролювати свій тиск".


Коментарі

Читайте також