4 289 лікарів Закарпаття відзначили своє професійне свято

8
0

15 червня

У неділю, 15 червня, Україна відзначила День медичного працівника. На Закарпатті усього працює 4 289 лікарів. Для пацієнтів є 9 391 лікарняне ліжко.



Середня зарплата медиків на Закарпатті становить 1 195 грн. Цього року заплановано ряд заходів у галузі охорони здоров’я. До кінця 2008-го року планується добудувати другу чергу обласного кардіодиспансеру та завершити ремонт обласного онкодиспансеру. Продовжується будівництво хірургічного корпусу обласної лікарні, акушерсько-гінекологічного корпусу Рахівської ЦРЛ. В центральних районних лікарнях краю на поточні ремонти було витрачено майже 3,5 мільйона гривень.



Коштом бюджету області фінансується 8 регіональних програм: `Програма профілактики та лікування стоматологічних захворювань`, `Програма зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров`я`, `Програма розвитку нефрологічної, гемодіалізної служб`, `Програма здоров`я матері і дитини`, `Програма протидії захворюванню на туберкульоз`, `Програма протиепідемічних заходів та боротьби з інфекційними захворюваннями`, `Програма `Цукровий діабет`, `Програма профілактики, діагностики та лікування злоякісних новоутворень`. Всі ці програми були профінансовані на суму майже 11 мільйонів, у тому числі закуплено медичного обладнання та медикаментів на суму понад 10 мільйонів гривень.



Цього року планують відкрити 13 амбулаторій загальної практики сімейної медицини. В рамках програми розвитку спеціалізованої допомоги буде відкрито відділення торакальної хірургії та рентгенорадіології в ОКЛ, сателітні центри програмного гемодіалізу в Тячівській та Хустській ЦРЛ.




За результатами 2007–го року Закарпатська область є єдиним регіоном України, де зафіксований природній приріст населення. Нижчим від загальноукраїнського залишаються показники захворюваності на онкологічні хвороби (226 випадків на 100 тисяч населення проти 308 випадків в Україні) та захворюваності на ВІЛ-інфекцію/СНІД (по Україні показник становить 0,5 на 100 тисяч, на Закарпатті-0,2). В системі охорони здоров`я області функціонує 610 закладів. Первинну медичну допомогу надають 291 фельдшерсько-акушерські пункти, 21 дільничних лікарень, 235 сільських амбулаторно-поліклінічних закладів.





Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також