4 людини загинули на водоймах Закарпаття впродовж 16-18 липня

7
0

Ввечері 16-го липня до оперативно рятувальної служби обласного центру поступило повідомлення про утоплення у ставку на вулиці Заньковецькій. Постраждалим виявився місцевий 40 річний місцевий мешканець. Тіло з води було піднято водолазним відділенням аварійно-рятувальної водолазної станції №2 м. Ужгород.

Наступна звістка надійшла 17 липня з села Кам’яниця Ужгородського району, де у р. Уж втопився 20 річний місцевий мешканець.

18 липня вода забрала позбавила життя 11-річну мешканку с. Свобода Берегівського району, яка разом з родичами відпочивала на ставку поблизу с. В. Добронь ужгородського району.

Не спокійно було і на Перечишнині, де у р. Тур’я, що протікає повз урочище Муравки с. В.Ремети місцеве населення виявило тіло 27 річного Івана.

У головному управлінні МНС в Закарпатській області звертають увагу громадян на дотримання елементарних правил безпеки.

Варто пам’ятати, що першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, упевнено, у випадку необхідності може надати допомогу іншим, які потрапили у біду. Проте, навіть той, хто добре плаває, повинен постійно бути обережним, дисциплінованим, знати і суворо дотримуватись простих, але обов’язкових правил поведінки на воді.

Приміром, ніколи не можна пірнати в незнайомому місці. Спочатку слід обстежити водойму й переконатися, що під водою немає каміння, залізяк, гострих кілків або ж мілин.

Слід уникати води зі швидкою течією та ніколи не плавати наодинці, особливо якщо немає впевненості у своїх силах. 
Не варто купатися в нетверезому стані.

Також забороняється організовувати у воді ігри, пов’язані із пірнанням та захватом тих, хто купається; забруднювати й засмічувати водойми на території пляжів; подавати обманні сигнали тривоги заради жарту; залишати без нагляду малолітніх дітей; використовувати для плавання автомобільні камери, надувні матраци, лежаки, дошки тощо; приводити із собою собак та інших тварин.

Не варто випробовувати долю, купаючись у затоплених кар`єрах, каналах, озерах, пожежних водоймах, які не мають обладнаних пляжів сезонними рятувальними постами, не зареєстровані місцевою владою як місця масового відпочинку громадян біля води.

І головне, пам’ятайте, що зневажливе ставлення до правил безпеки на воді може призвести до непоправного лиха, бо вода помилок не прощає.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також