4 місця Дніпрі, в яких повинен побувати кожен турист

21
0

Дніпро - це промисловий центр, місце з мальовничою природою, сучасною архітектурою і старими будівлями радянських часів, осередок культурного життя і наукових досягнень.

Якщо хочете дізнатися, як в одному місті може переплітатися стільки контрастів - вирушайте до столиці Дніпропетровської області. Якщо ви тільки плануєте подорож і поки не знаєте, куди піти в Дніпрі, зверніть увагу на місця, про відвідування яких точно не пошкодуєте.

Аерокосмічний музей

Ви здивуєтеся, коли потрапите в аерокосмічний музей і дізнаєтеся, скільки зробили українці для розвитку космічних досліджень. Тут ви побачите технічну революцію ХХ століття у всій красі.

Хоч експонатів не так багато, вони вражають. Тут проводять цікаві екскурсії. У музеї можна подивитися справжні ракети, а не тільки їх макети. А ще вийде поглянути на особисті речі космонавтів.

Завод «Інтерпайп»

Промисловий об'єкт - сумнівна пам'ятка, але тільки не в Дніпрі. Металургійний завод «Інтерпайп» є справжнім арт-об'єктом, прикрашеним творами художника Олафура Елліассона.

Тут проводять екскурсії, на яких розповідають про те, як створювався незвичайний завод, як виробляють сталь і про «зелених» технологіях, які використовує «Інтерпайп». Близько незвичайної пам'ятки можна побачити цікаві інсталяції з металевих труб.

Монастирський острів

Помилуватися красою природи вирушайте на Монастирський острів. Тут знаходиться штучний 17-метровий водоспад "Поріг ревучий", який особливо гарний у вечірній час, коли включають підсвітку. На Монастирському острові знаходиться найбільший пам'ятник Тарасові Шевченку.

Облагороджений алеї, великі зелені газони і прекрасний вид на річку порадують око. Цією локацією залишаться задоволені ті, хто хоче привезти з Дніпра красиві фото.

Центр «Менора»

Аналогів єврейському культурно-ділового центру «Менора» в світі немає. Він складається з 7 веж, а його площа становить 50 000 м?. Тут багато музеїв, освітніх майданчиків і ресторацій. Можна замовити екскурсію по центру, а можна досліджувати його самостійно.

Найвища точка знаходиться на висоті 77 м. Якщо на неї піднятися, то можна помилуватися містом з висоти пташиного польоту. Цікаво буде і в музеї купця Пчелкина, галереї «Старовинний Катеринослав», синагозі «Золота роза», які знаходяться в єврейському центрі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також