4 тис школярів прибирали Міжгірщину

7
0

У рамках щорічної Всеукраїнської акції “За чисте довкілля” педагогічні та учнівські колективи району організовано вийшли на суботник.

Майже 4 тисячі школярів та понад тисячу працівників шкіл трудилися на шкільних подвір’ях, присадибних ділянках, спортмайданчиках, у зонах відпочинку, ліквідовувалися несанкціоновані сміттєзвалища.

Колектив відділу освіти райдержадміністрації прибирав територію навколо своєї будівлі, що неподалік вокзалу. Не буде новим сказати, що такі заходи з наведення порядку та благоустрою вже стали традиційними. Багато корисної роботи було зроблено. Добре потрудилися під час суботника учнівські та педагогічні колективи Негровецької, Репинської, Синевирської, Торунської, Новоселицької, Майданської ЗОШ І-ІІІ ст., Келечинської, Запереділянської, Ізківської, Тюшківської, Присліпської, Верхньобистрянської, Лозянських № 1, № 2, Міжгірської ЗОШ І-ІІ ст.

Старшокласники Негровецької ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництвом педагогів, наприклад, прибрали береги Тереблі, вивезли вантажівку пластикових пляшок та іншого сміття. Слід відзначити роботу школярів та вчителів Новоселицької ЗОШ І-ІІІ ст. Учні початкових класів з класоводами впорядковували шкільну територію, посадили 30 декоративних плодових дерев, а також 40 кущів смородини, старшокласники впорядковували спортивний та географічний майданчики. Добре попрацював колектив і на благоустрої прибережної смуги річки Новосільчанки та її русла.

Слід відзначити важливу акцію в процесі Дня довкілля колективу Торунської ЗОШ І-ІІІ ступенів, учасники якої прибрали територію біля меморіального знака та військового кладовища учасників Першої світової війни на Торунському перевалі. Також було посаджено 70 дерев, впорядковано спортивний та ігровий майданчики, прибрано берег річки протяжністю 3 км.

Ніхто не заперечить, що найбільше побутових відходів щовесни спостерігаємо в районі русла річки від Келечина до Репинного. Завдяки проведеним акціям вивезено два вантажні автомобілі пластикових та скляних пляшок. Також репинськими школярами заготовлено майже тонну макулатури.

Школярі Міжгірської ЗОШ І-ІІ ступенів окрім пришкільної ділянки прибрали і територію в урочищі Тішня, де захоронені січові стрільці.

Школярі та педагоги Синевирської ЗОШ І-ІІІ ступенів впорядкували придорожню смугу свого села протяжністю 6 км, благоустроїли територію біля обеліска учасникам Великої Вітчизняної війни.

Упорядкували обеліск фронтовикам та пам’ятний знак Августина Волошина учні та вчителі Келечинської ЗОШ І-ІІ ст., а також прибрали могилу батька А.Волошина та деякі інші на сільському кладовищі. Таку ж корисну справу зробили на сільському цвинтарі учні та вчителі Мерешорської, Лопушнянської та Верхньостуденівської ЗОШ І-ІІ ст.

Учні та вчителі Міжгірської СЗОШ І-ІІІ ст. ім. А. Волошина висадилися “трудовим десантом” в урочищі Омножанський та впорядкували територію біля меморіального знака загиблим партизанам, а наймолодші школярі Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 зробили охайним і привабливим подвір’я своєї школи.

Не залишилися осторонь і приватні підприємці (І.В. Макара, І.І. Бута), прилучившись до участі з благоустрою району, які надали транспорт для вивезення побутових відходів.

Суботник закінчився, але роботи з впорядкування та благоустрою нашого району триватимуть, так як і продовжуватиметься Всеукраїнська акція “За чисте довкілля”, у рамки якої покладено виявлення і ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ, упорядкування братських могил та кладовищ, приведення в належний санітарний стан дитячих майданчиків, спортивних площадок, парків, висаджування молодих дерев та інші роботи.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також