45% мешканців Мукачева хочуть мера - просто патріота

8
0

лідирує Золтан Лендєл, за нього готові проголосувати 35% опитаних

За даними соціологічного опитування, яке провела 15-18 листопада у Мукачеві Всеукраїнська молодіжна організація «Фундація Регіональних Ініціатив» (ФРІ), 1% виборців хотіли б мати мера-бандита, 2% – мера-науковця, 10% симпатизували б мерові - партійному діячеві, 12% – чиновнику, 12% – «просто відомій в Україні людині», 15% – мерові-підприємцю. Найбільше – 45% – хотіли б бачити мером «просто патріота свого міста». Про це повідомив власкор ЗІКу. 



Організація здійснює довгострокове спостереження за перебігом виборів, які відбудуться у Мукачеві 30 листопада. За словами Юрія Плеші, координатора моніторингу, голови Мукачівської ФРІ, було опитано 500 мешканців міста (57% з них – жінки), похибка не перевищує 3%. Опитування мало на меті з’ясувати передвиборчі настрої, а також узагальнений результат-прогноз рейтингу кандидатів, який потім порівняють з даним екзитполу і офіційними результатами виборів. 



На запитання «Чи прийдете ви на вибори міського голови?» 65% опитаних відповіли, що планують прийти обов’язково, 17% – ще не вирішили, а 18% обіцяють точно не прийти.



35% опитаних вважають вибори не важливими, 20% сумніваються, а 45% впевнені, що вибори важливі.



З’ясовували також іміджеві уподобання мукачівців щодо майбутнього мера. 



37,5% опитаних ще не визначилися з вибором, 8% принципово проголосують проти всіх. Серед прізвищ, які називали городяни як бажаних кандидатів на мера Мукачева – Колядко, Ільтьо, Фенчак, Швардак (усі – близько по 3% голосів), 7% згадали Нусера, 18% Ленд’єла, 29% Балогу і 32% – Петьовку.



Щодо рейтингу реальних кандидатів на посаду мера Мукачева, то по 2,3% респондентів готові віддати свій голос за Володимира Гуменюка, Сергія Ільтя, Олександра Коцура, Олексія Фозекоша і Ольгу Фенчак. Василь Швардак отримав 8% голосів учасників опитування, Золтан Ленд’єл – 35%.



У день виборів на кожній із 35 виборчих дільниць у Мукачеві працюватимуть по 2 волонтери ФРІ. Голова Ужгородської ФРІ Наталія Тернавська розповіла, що вже кілька десятків ужгородців виявили бажання стати волонтерами, приїдуть також активісти з інших міст (наразі в Україні діють понад 50 осередків ФРІ). Містом курсуватимуть також дві мобільні бригади.





30 листопада в Україні відбудуться позачергові місцеві вибори. У містах Рівному, Мукачево та Феодосії обиратимуть міських голів. Загалом вибори мають відбутися у 138 територіальних виборчих округах. Вибори будуть проводитись згідно з Законом про вибори редакції 2004-го року та без врахування Закону України «Про державний реєстр списків виборців». Попередні вибори міських голів 2006-го року відбувались згідно з законом про вибори до Верховної Ради України.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також