5 функцій універсального доступу на айфоні, які варто активувати просто зараз

35
0

Універсальний доступ на айфоні — джерело корисних функцій, про які мало хто знає.

Хоча придумали їх для користувачів з інвалідністю, та багато фішок стануть у пригоді всім власникам «яблучних» смартфонів. Розповідаємо про п'ять можливостей, які варто активувати вже зараз.

Зручний доступ

Функція дає змогу змістити весь екран айфона вниз під час свайпу по нижній частині. Це допомагає дотягнутися пальцем до кнопок у верхній частині великих екранів, що актуально для власників Apple iPhone 15 Plus. Щоб увімкнути, зайдіть у розділ «Дотик». Знайдіть пункт «Зручний доступ» і переведіть тумблер в активне положення. Після цього в будь-якому додатку свайпніть вниз від нижньої межі — і весь інтерфейс зміститься точно до середини.

Торкання до задньої панелі

Хоч настроювану кнопку Action отримали тільки Про-моделі 15-ї лінійки, власники інших айфонів теж можуть отримати додатковий жест запуску функцій. Для початку зайдіть у розділ «Дотик». Прокрутіть до низу і натисніть «Дотик задньої панелі». Тут можна налаштувати дії на подвійне або потрійне постукування по панелі. Наприклад, можна заблокувати екран за подвійним дотиком. Або ввімкнути ліхтарик потрійним дотиком. Варіантів безліч.

Спалах для повідомлень

Спалах камери на айфоні теж можна використовувати для корисних цілей. А саме — для оповіщення про вхідні повідомлення. Це дає змогу не пропустити важливе повідомлення при вимкненому звуці. Щоб налаштувати, зайдіть у розділ «Аудіовізуалізація». Внизу є пункт «Спалах для попереджень». Активуйте перемикач — і світлодіоди будуть блимати під час отримання повідомлень. Яскраве світло не дає пропустити вхідний дзвінок або повідомлення в месенджері. Особливо актуально в місцях, де потрібно тримати смартфон у беззвучному режимі.

Етикетки перемикачів

Якщо є плутанина в тому, чи активований той, чи інший перемикач, ця функція для споживача. Вона додає символи на всі тумблери в системі айфона. Виберіть розділ «Дисплей і розмір тексту». Внизу знайдіть пункт «Мітки Увімк./Вимк.» і активуйте перемикач. Після цього поруч із положенням тумблера відображатиметься його поточний стан.

Налаштування додатків

Кожен застосунок на айфоні можна налаштувати індивідуально під себе. У тому числі змінити розмір і товщину шрифту. Це буває зручно для месенджерів, читалок, де текст має бути більшим за звичайний. Для цього перейдіть у кінець списку «Універсального доступу» і натисніть «Налаштування за додатками». Потім виберіть потрібну програму, відкрийте її налаштування і змініть параметри шрифту. Усе це не вплине на інші додатки та не зіпсує загальний зовнішній вигляд системи. Усі згадані функції значно розширюють можливості айфона і роблять його використання зручнішим. Обов'язково загляньте в меню — там можна знайти безліч корисних функцій, яких немає більше в жодному розділі налаштувань.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також