5 порад з облаштування ділянки на схилі

53
0

Як правило, наявність схилу на ділянці вважають недоліком, хоча це далеко не завжди так.

До переваг такого рельєфу можна віднести:

  • можливість ділити ділянку на зони вертикально (терасування);
  • природний дренаж;
  • нестандартний дизайн.

Пара вміло розставлених акцентів - і ваш ділянку стане предметом заздрості сусідів.

Садові доріжки

При плануванні ділянки зі складним ландшафтом краще уникати використання прямих відрізків. Доріжки повинні мати плавні вигини, які будуть підкреслювати особливості рельєфу. Для їх оформлення краще всього підійде плитка, що імітує природний камінь. При цьому її можна виготовити самостійно, використовуючи форми для тротуарної плитки, які можна купити в багатьох спеціалізованих магазинах, наприклад, в Tricolor. Додатковий акцент на доріжці створить грамотно підібране освітлення.

Оглядовий майданчик або «палуба»

На що примикає до однієї зі стін будинку схилі можна спорудити оглядовий майданчик. Її конструкція може бути як нависає (що спирається на стійки), так і з монолітним фундаментом. Зверху такого майданчика споруджується навіс для захисту від дощу і сонця. Підібравши підходящу садові меблі, ви отримаєте ідеальне місце для сімейного відпочинку на свіжому повітрі.

Облаштування терас

Формувати тераси можна як за допомогою підпірних стін, так і більш легких конструкцій з сітки. Також для цих цілей прекрасно підійде природний камінь. Вибір рослин для терас залежить від загального дизайну. По краях або на самому верхньому ярусі розташовують дерева або чагарники. Самий нижній ярус засаджують квітами або сланкими рослинами.

Вертикальний сад

Відмінна ідея для ділянки з великими перепадами висоти або високими стінами - вертикальне озеленення. Для цього можна використовувати в'юнкі рослини (плющ, різні види винограду і т. Д.) Або спеціальні стелажі для розміщення вазонів або горщиків з квітами.

На закінчення слід зазначити, що головне правило ландшафтного дизайну - не намагатися переробити рельєф, а підкреслити його природну красу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також