5 водно-болотних угідь Закарпаття отримали міжнародний статус

9
0

Розпорядженням Кабінет Міністрів України №895-р від 21 вересня 2011 року «Про погодження надання водно-болотним угіддям статусу водно-болотних угідь міжнародного значення» урочищу «Озірний-Бребенескул» (Рахівський район) погоджено надання статусу водно-болотного угіддя Міжнародного значення на площі 1656,91 га.

 

Розпорядження підготовлене Мінприроди України відповідно до Закону України “Про участь України в Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовище існування водоплавних птахів”. Це вже 5-е угіддя у Закарпатті, яке має таке погодження.
 
На початку року його отримали: урочище “Атак-Боржавське”, що входить до складу регіонально-ландшафтного парку “Притисянський”, загальною площею 283,4 га, “Чорне Багно” на території НПП “Зачарований край”, загальною площею 15  га, а також об’єкти Карпатського біосферного заповідника: “Долина нарцисів”, площею 256 га та “Печера Дружба” на площі 0,13 га.
 
Угіддя, проголошені державою Рамсарськими, вносяться секретаріатом Конвенції в перелік водно-болотних угідь міжнародного значення. Інформація про стан цих об’єктів тримається в базі даних Міжнародного бюро по збереженню водно-болотних угідь і постійно обновляється.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також