50 закарпатських шкіл очікують на свою частку

4
0

з 96 млн доларів

Щонайменше 50 закарпатських шкіл повинні взяти участь у проекті «Рівний доступ до якісної освіти». Проект здійснюватиметься в рамках кредитної угоди між урядом та Світовим банком. Загальна сума коштів на проект – 96 млн доларів, з яких 10 мільйонів – частка української сторони. Про це сьогодні, 4 вересня, власкору ЗІКу повідомив заступник голови Закарпатської ОДА Іван Качур.

Школами-мріями обласна влада має намір зробити насамперед освітні заклади у гірській місцевості, – повідомили з управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

Проект «Рівний доступ до якісної освіти» започаткований Міністерство освіти і науки України у 6 областях і спрямований на зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти, оновлення форм і методів навчання та підготовку професійних кадрів. Зокрема, на підвищення фаховості, перепідготовку педагогів планується витратити 12 мільйонів доларів. На створення нових навчальних програм, підготовку нового покоління підручників піде близько 20 млн дол. У тому числі за ці кошти буде комп’ютеризовано близько 500 шкіл по всій Україні.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також