54% українців виступають за повну заборону УПЦ МП

5
20

Відповідні результати опитування оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології.

Згідно опитування, 78% українців вважають, що держава в тій чи іншій мірі має втрутитися в діяльність УПЦ (МП). Зокрема, серед них 54% вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні. Ще 24% виступають за дещо «м’якший» підхід, що не передбачає повної заборони, але передбачає встановлення державного контролю та нагляду.

Лише 12% респондентів вважають, що нічого не варто робити і не варто втручатися у справи УПЦ (МП), а розслідувати лише окремі можливі випадки правопорушень.

Графік 1. Як Ви вважаєте, якою має бути зараз політика влади України щодо Української Православної Церкви Московського Патріархату (глава – Онуфрій)?

У всіх регіонах України (від 82% на Заході до 73%) більшість населення виступають за проактивну позицію держави в питанні діяльності УПЦ (МП). Навіть на Півдні і Сході лише, відповідно, 16% і 14% говорять про невтручання у діяльність УПЦ (МП).

Водночас на Півдні і Сході трохи менше тих, хто виступає за повну заборону (48% і 41%).

На графіку 3 результати наведені у розрізі основних лінгвістичних категорій населення України.

Доцільно звернути увагу, що серед російськомовних українців підтримка проактивної позиції влади щодо УПЦ (МП) хоч і дещо нижча, але також істотна – 68% (в т.ч. 44% виступають за повну заборону цієї Церкви).

Графік 3. Політика щодо УПЦ (МП) серед основних лінгвістичних категорій населення


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

*
*****

Геть мп з України - назавжди!

НП
но пак

піп, то є знак, дороговказ. І якщо здалеку дивишся на знак, а він показує рух уперед, а підходиш ближче, то там зображено розворот і рух назад, то як можна то цього відноситися? І що робити, якщо ці знаки по різному вказують? І якщо там є зрідка правильні знаки? Яке відношення має бути до виробника таких знаків? Якби такі знаки ставили для учасників дорожнього руху, то уявляєте, що би було? А життя - то не дорогу перейти...

Ц
Ціґань

хочете попозерати на йсе тупоє бидло, што боронит туй московську церкву? прийдіт до церкви, коли у селі празник. у нас приміром Сята Неділя. коли ся збираут попики из усіх округ, та у конци служби тричі обходять кругом церкви. а йсе стадо біжить за ними падаучи на коліна, хаплючи їх за ряси, цюлюучи їм руки тай черева. а уни поглажуут благосклонно бородки тай бебехи ( в основному молоді тай пузаті) у предвкушенію благочинної трапези, підготовленої і профінансованої услужливо представниками місцевої бидлоеліти, заробляющих бали для майбутніх виборів, у місцевому же ресторані, де алкоголь льється рікою, а столи ломляться від яств. йся наша московська церква - викидиш совєцького союза, а конкретно сталіна, построєна, як і її утворювач, на раболєпію, кумовству, жадобі до наживи і бесприкословнуй тупості і подчинєнію прихожан.

Ч
Челядник

Церква створена для допомоги незрілим людям знайти дорогу до Бога. Але дороги бувають і хибними. Тому треба мати розум і вибрати правильний шлях.

ДГ
До Гена Цид

Скажіть, хто кому нав'язує іншу віру? Ви вважаєте, що ПЦУ - це інша віра? Тобто? Не православна, чи як??? Це наративи попів, яким від вас треба гроші, більше нічого. Віра в Бога - це не віра у МП чи ПЦУ. Це інше... хоча кому я то розказую... людині, яка вважає заборону попів - руських пропагандистів - забороною Віри)))

.
....

Віра в Бога - це творити Добро, допомагати Нужденним, бути Вдячними... Але ніяк не судити, проклинати, чи казати, що "сьоме покоління твоєї файти буде терпіти". Це де таке є- у заповідях? Чи у Біблії? А ви хто, що дозволяєте собі судити чи вчити когось? Поспостерігайте, найбільше судять і повчають інших ті, що кожну недільку до церкви біжать. Хіба судити когось - то не гріх? Кожний нехай собі вибирає сам Віру. І церкву. Але у нас війна. росія напала на Україну. Крапка. І хто з тою країною має будь-які зв'язки, нехай туди і жити йде. Багато років ми, на жаль, закривали очі на руських прихвостнів. Маємо результат.

Л
Лоці

Аасиль каже правду!

ГЦ
Гена Цид

Ні ні, в Україні нема гоніння на церкву та віруючих, нема нав'язування іншої віри, та не закликають міняти дату Різдва христового. Навіть нема переслідувань вірян.

А
Аасиль

Не давайте церкві гроші. Гроші від чорта, богу грошей не треба. Без грошей всі чорти пропадуть з всіх церков любої парафії

М
Мукачево

А не священники московського патріархату РПЦ благословляють руських содатів оби ішли убивати на Україну???

С
Сват

Копкати їх із України. Най їдуть у свою цураву матушку Росію

ДС
До Степана!

Купили тя небоже!!!Бог палицею не йде бити ,уважай бо за твої гріхи ще сьоме покоління твоєї файти буде терпіти. Ніхто не зможе мені нав'язувати чуже...чужу релігію,я маю свою державу,свою Православну Віру в Бога. Люди не йдіть за брехачами, майте свою думку іВірте в Бога .Слава Богу.

Б
Бачі

Та давно вже сказано було шо то не церква а підрозділ ФСБ. Ніхто християнство не забороняє, ніхто не забороняє православіє. І мусульманам ніхто нічого не каже. Можете тепер вспомнити дуже смішні шутки про «термос», я помню дуже всім було смішно)

М
Маря

Тотальний контроль за ними. Вони забули що їхня робота молитися Богу, а не йти в депутати і займатися диверсійно-підривними роботами на користь Росії

NR
N R G

я повністю за заборону тієї церкви, яка закликає до вбивства. не убий, так пише святе писаніє. а патріархат на чолі із гундяєвим закликає до зворотнього.так для чого нам упц мп ?

СС
СуперМен СуперМен

Тільки не бути п’ятою колоною гундяєва, читай правильно сепар

E
Ede

Зміст права на свободу світогляду і віросповідання визначається безпосередньо у ст. 35 Конституції України: «Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність».

С
Степан

Троцький не п*зди,із чужими паспортами РФ,із чужими молитвами за РУСЬ,із чужим язиком,із обманом прихожан їм нішто туй робити,Нелюбиться- шуруй рашагутбай,

Ф
Ф

Я за повну заборону МП . Люди ми Українці і ми не забороняємо Бога і не забороняємо церкву православну Українську . Ми тільки отказуємося од Московського Патріархату - а якщо попи вірують у Бога то і будуть віровати у Православній Церкві України і крапка

Т
Троцкій

Держава не має права забороняти будь-яку церкву. Україна не стародавній Рим, де християн заганяли в катакомби і травили дикими звірами. В 90-х в Україні навіть секту "Біле братсво" не забороняли...

Читайте також