62 кг бурштину конфіскували словацькі митники, українські вкотре контрабанду проґавили (ФОТО)

11
7

Сонячне каміння перехопили на КПП Ужгород-Вишнє Нємецьке, але вже на словацькій стороні.

62 кілограма бурштину було виявлено словацькими митниками в українських контрабандистів, які перевозили його через кордон у спеціально обладнаних баках 2-ох вантажівок з українськими номерними знаками.

За словами прес-секретаря словацької митниці Клари Балогової, водії не могли навести жодних аргументів щодо походження товару.

– Якщо подорожуючий не надасть документи, які підтверджують, що товари на митну територію Європейського співтовариства були належним чином імпортовані, то відповідно до митних правил, виноситься рішення про конфіскацію товару у власність держави, – зазначила Балогова.

Словацькі криміналісти з’ясовують усі обставини справи, що знаходиться у відділу Фінансового управління.

Зауважимо, що середня ціна за 1 г бурштину складає на ринках ЄС 3-8 євро, тобто у даному випадку йдеться про контрабанду на суму майже 200 000 євро.



До слова, це не перший інцидент, коли закарпатські митники не просто не бачать контрабанду, а пропускають саме бурштин. Ось кілька новин про подібні інциденти:

Коментарі

ДВ
до всіх

ХВАЛА БЮДЖЕТУ СЛОВАЧЧИНИ !!! А в нашому знову діра-а-а...

К
Камри40

Контрабанда на 200к$. Такся і хоче передати прівет всім тим ко жиє од зарплати до зарплати, ходить на роботу каждий динь і таку суму не заробить даже за 100 років.

М
Митник

Один з тих шоферів був сумнозвісний пересічник, який сказав п. Порошенку: "Так там то, се, того подмажу, цього подмажу, щось будемо робити"... Але з словацькими митниками такие корупційне вирішення незаконних дій не дуже получається.... От і результат!

П
Пітьо

Прикольно получається, як пропустять то митники, а як спіймають то прикордонники))))

М
МММ

Типир кось отлистає 200 тис євро хазяїну товара

Р
Редакція

Про вантажівки йдеться у офіційному прес-релізі словацьких митників

Т
тука

А звідки інформація про вантажівки? Бурштин був у приватних автомобілях

Читайте також