70% програмного забезпечення в Україні - піратське

8
0

Сьогодні в Україні за деякими продуктами більше 70% програмного забезпечення «Майкрософт» використовується нелегально, себто є неліцензійним. Про це на прес-конференції у Львові заявив директор по роботі з державними органами «Майкрософт Україна» Владислав Радиш, повідомляє Internet.ua.

Радиш зазначив: «Ми дуже наполегливо працюємо з державою, щоб вирішити це питання належним чином. За останній рік ми просунулися в цьому питанні, але сказати, що воно вирішено, або що ми маємо певні обіцянки від держави, що воно буде вирішено найближчим часом, не можемо. Ми працюємо над цим».

Фахівець повідомив, що відбувається так звана «натуральна легалізація»: коли стару комп'ютерну техніку замінюють на нову, то вибирають її з уже встановленим програмним забезпеченням, тому показник неліцензійного програмного забезпечення в державних органах в Україні рік від року знижується. Однак, за словами Радиша, «він дійсно дуже високий, і Україна займає одне з перших місць у світі щодо піратства в державній сфері».

Щоб уникнути проблем із законодавством та не стати жертвою неякісного програмного забезпечення Ви можете звернутися з приводу ліцензування чи будь-яких інших консультацій щодо експлуатації програмного забезпечення до компанії «ТранСофтГрупа», яка є офіційним представником (Gold Certified Partner) компанії Microsoft.

Більше читайте за посиланням.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також