8 прийомів, які застосовують щасливі пари

140
0

Коли дивишся на гармонійні пари, здається, що вони не роблять нічого особливого для своїх стосунків, що відносини складаються ніби самі собою. Іноді навіть виникає заздрість або розчарування у власному партнері.

Проте ця зовнішня легкість насправді є поєднанням багатьох дій, які партнери в щасливих парах роблять для своїх стосунків.

Перед тим як звертатися до онлайн психолога за порадами, проаналізуйте чи дотримується ваша пара наступних критеріїв:

  1. Фізичний контакт: обійми, поцілунки, дотики - обов’язкові елементи близькості з іншою людиною, яким приділяють увагу партнери в гармонійних парах. Вони часто тримаються за руки або просто торкаються одне одного, тим самим підтримуючи контакт і надсилаючи партнеру сигнал “тут безпечно, я з тобою”.
  2. Ритуали: у щасливих пар є власні невеликі традиції. Це може бути ранкова кава чи вечірній чай удвох, лягати спати тільки разом чи прощатися певним чином. Такі ритуали об’єднують, створюють спільний контекст у стосунках і підтримують відчуття безпеки.
  3. Вдячність: партнери не сприймають одне одного як належне та виражають подяку одне одному за все, що інша людина робить для них і для стосунків. Це тримає фокус на всьому цінному, що є у відносинах, і підкреслює їхню значущість.
  4. Вибачення: в щасливих парах партнери не бояться визнавати своїх помилок і щиро просити пробачення, щоб надалі уникати подібних ситуацій. Це дозволяє не накопичувати напругу в стосунках, а позбавлятися її, і легше вирішувати конфлікти.
  5. Ставлення до конфліктів: гармонійні стосунки не означають відсутності конфліктів. Вони означають вміння справлятися з розбіжностями так, щоб це зміцнювало зв'язок між партнерами. В щасливих парах про це пам’ятають, виступаючи в конфліктах не проти одне одного, а проти проблеми, що виникла.
  6. Гумор: в гармонійних парах партнери вміють посміятися з себе і складних ситуацій, без нападок і сарказму у бік партнера. Вони жартують разом, і таким чином допомагають одне одному переживати життєві труднощі й конфлікти.
  7. Якісний час разом: в щасливих парах цінують час, який партнери проводять одне з одним, і намагаються зробити його цікавим для обох. У них є спільні хобі чи захоплення, вони пробують нове разом і проводять хоча б 15 хвилин на день без телефонів, розмовляючи про свій день та переживання.
  8. Власний простір: у щасливих стосунках партнери розуміють, що не можуть замінити одне одному цілий світ, тому у кожного є достатньо приватного простору. Це збагачує стосунки енергією і стимулює особистий розвиток партнерів.

У кожної пари можуть бути також власні секрети, що дозволяють підтримувати стосунки. Проте є те, що об'єднує усі щасливі пари, - вони усвідомлено приділяють увагу тому, щоб кожного дня робити хоча б щось, що зміцнює і розвиває зв’язок між партнерами.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також