8 в'єтнамців та узбек спробували перебігти до Словаччини (ФОТО)

4
0

Чергову групу "шукачів пригод" затримали закарпатські прикордонники, сьогодні, 16 травня близько близько 08:00 години ранку.

Як дізналось Mukachevo.net у прес-службі Чопського прикордонного загону, військові, отримавши інформацію про майбутні плани нелегалів, влаштували засідку.

Довго чекати не прийшлося, таким чином вони спіймали 6 чоловіків та 2 жінок, які рухались в бік кордону. Затримані не мали при собі жодних документів та назвались громадянами В'єтнаму. 

Маючи таку інформацію, аби попередити чергові спроби перетину кордону, прикордонники одразу перекрили всі можливі точки.

Наряди з собаками патрулюють територію кордону.

— Наразі йде перевірка та встановлення причетних до переправки дальніх гостів. Вже після встановлення особи правопорушників їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КупАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», - йдеться у повідомленні.

Та вже за півгодини, ще одного нелегала затримали прикордонники відділення «Верховина Бистра».

У ході моніторингу лінії держрубежу прикордонний патруль виявив чоловіка на відстані 15 метрів від кордону. Затриманий мав при собі лише посвідчення водія. З’ясувалося, що чоловік хотів потрапити до Республіки Польща, а сам є 47-річним громадянином Узбекистану. Як пояснив він прикордонникам, не маючи закордонного паспорту, вирішив дістатись країн Євросоюзу у пошуках кращих умов життя.

Узбека доставлено на відділення прикордонної служби «Верховина Бистра» для складання відповідних процесуальних документів. Подальшу долю  іноземця вирішить суд, - прес-служба Чопського прикордонного загону.

Нагадаємо, нещодавно, нелегати перебігаючи кордон, втратили у річці 2 людей. Хоча згодом їх знайшли живими і здоровими.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також